Ekonomi İstanbul'a 300 milyon Euro'luk lüks otel yatırımı

İstanbul'a 300 milyon Euro'luk lüks otel yatırımı

Paylaş
İstanbul'a 300 milyon Euro'luk lüks otel yatırımı

Dünyanın köklü otelcilik şirketlerinden The Hongkong and Shanghai Hotels, Limited’e ait The Peninsula Hotels markasının Türkiye’deki ilk oteli ‘The Peninsula Istanbul’, Karaköy’de açıldı. / Hülya Çaylak - Posta

Dünyanın farklı şehirlerinde toplam 10 otel yatırımı olan grubun 11’inci oteli olan ve Galataport Limanı’nda konumlanan The Peninsula Istanbul’un resmi açılışı 14 Şubat’ta yapılacak. Doğuş Grubu ve Bilgili Holding’in de ortaklığıyla gerçekleştirilen otelin toplam yatırım tutarı ise 300 milyon Euro (yaklaşık 6.1 milyar lira) oldu.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI

Etkinlikte konuşan The Hongkong and Shanghai Hotels, Limited’in Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Clement Kwok, “Bu, grubumuz için önemli bir dönüm noktası. İstanbul, dünyanın en dinamik şehirlerinden biri ve Doğu ile Batı’yı bir arada barındırıyor. Geleceğe heyecanla bakan bir şirket olarak, The Peninsula’nın dünyaca ünlü lüks misafirperverliğini ve hizmetini deneyimlemek için lokal misafirlerimizi ve uluslararası ziyaretçilerimizi ağırlamayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

700 KİŞİLİK İSTİHDAM OLACAK

The Peninsula Istanbul Genel Müdürü Jonathan Crook ise “1928’de kurulan The Peninsula Hotels, Hong Kong’daki amiral gemisi ile Şanghay, Pekin, Tokyo, New York, Chicago, Beverly Hills, Paris, Bangkok ve Manila’dan sonra İstanbul’da konumlandı, Londra ise çok yakında tamamlanacak. Dünyanın iki büyük kıtasını birbirine bağlayan İstanbul, yüzyıllardır kültürlerin de buluşma noktası olarak çok özel bir yere sahip. Otelimizde 400 kişiye istihdam sağladık, tam kapasiteye ulaştığımızda bu sayı 700’e çıkacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜRK-ASYA MUTFAĞI

İstanbul Boğazı’nın kıyısında, Tarihi Yarımada manzarasına sahip otelde, mimar ve iç mimar Zeynep Fadıllıoğlu, sanat danışmanı Çağla Saraç, peyzaj mimarı Enzo Enea ve moda tasarımcısı Arzu Kaprol gibi Türkiye’nin en önde gelen yaratıcı isimleriyle çalışıldı. İlk ve tek iki Michelin yıldızlı Türk şef Fatih Tutak ise The Peninsula Istanbul’un imza restoranı Gallada’nın Direktör Şefi oldu. Etkinlikte konuşan Fatih Tutak, Gallada’da yeni bir mutfak kültürü olarak Türk-Asya mutfağının tanımlandığını söyledi.