Ekonomi İstanbul'da konut fiyatları arttı

İstanbul'da konut fiyatları arttı

Paylaş
İstanbul'da konut fiyatları arttı

Konut satış fiyatlarının Ocak ayında en çok arttığı ilin İstanbul olurken, kiraların en fazla yükseldiği il ise Adana

Garanti ve Reidin.com tarafından hazırlanan, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli’deki konut satış fiyatları ile kira değerlerinin analizini içeren "Emlakendeks Ocak 2010 Raporu"na göre İstanbul, bir önceki ayla kıyaslandığında satılık konut fiyatlarındaki yüzde 0,49’luk değer artışıyla Ocak ayında konut fiyatlarının en fazla yükseldiği il oldu.

BURSA'DA KONUTLAR DEĞER KAYBETTİ

İstanbul’da metrekare satış fiyatı 1.222 liradan 1.228 liraya çıktı. Bir önceki aya göre konut satış fiyatlarında yüzde 0,55 oranında düşüş yaşanan Bursa, fiyatların en çok değer kaybettiği il oldu.

Bursa’da metrekare satış fiyatı 913 liradan 908 liraya indi. Adana ve Ankara’da konut satış fiyatları sırasıyla yüzde 0,34 ve yüzde 0,24 oranında artarken, Kocaeli’nde yüzde 0,24, İzmir’de yüzde 0,18 oranında azaldı.

Rapora göre, Ocak 2010’da satılık konut fiyatları açısından bir önceki aya göre en çok değer artışı yaşanan ilçe, yüzde 4,97 ile İstanbul Pendik, en çok değer kaybı yaşanan ilçe ise yüzde 4,57 ile İstanbul Ataşehir oldu.

ANTALYA'DA KİRALAR DEĞER KAYBETTİ

Antalya, yüzde 1,30 oranındaki düşüşle kiraların en fazla değer kaybettiği şehir olurken, burada metrekare kira değeri 3,86 liradan 3,81 liraya indi.

Rapora göre, kira değerleri Kocaeli’nde yüzde 0,71, Ankara’da yüzde 0,12 artarken, Bursa’da yüzde 1,11, İzmir’de yüzde 0,82 ve İstanbul’da yüzde 0,15 oranında azaldı.

Ocak ayında bir önceki aya göre konut kira değerleri açısından en çok değer artışı yaşanan ilçe, yüzde 3,56 ile İstanbul Şile, en çok değer kaybeden ilçe ise İstanbul Bağcılar oldu.

Haberin Devamı