Ekonomi İstanbul'da kuralar başlıyor

İstanbul'da kuralar başlıyor

Paylaş
İstanbul'da kuralar başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle hayata geçirilen, ilk evini alacaklara yönelik ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi’ olan 250 bin konutluk ‘İlk Evim’ hamlesinde kura çekimleri İstanbul ile son buluyor.

80 ildeki kuralar bugün İzmir ve Tekirdağ ile bitecek ve İstanbul’daki 50 bin sosyal konut için kuralar 16 Mart Perşembe günü çekilmeye başlanacak. İstanbul’un kura çekimleri 16 Mart ile 19 Nisan arasında yapılacak. Böylece 81 ildeki kura süreci 3.5 ayda tamamlanmış olacak. Sosyal konutta en çok başvuru İstanbul’a gelmiş, 50 bin konuta 1 milyon 519 bin 300 vatandaş talep göstermişti.

Haberin Devamı

 

 

BAKAN KURUM PAYLAŞTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’daki kura çekimleriyle ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımında “İlk Evim’de İstanbul zamanı! 50 bin sosyal konutumuz için 16 Mart’ta kuraları çekmeye başlıyoruz” dedi.

 

 

TUZLA İLK SIRADA

13 Eylül’de açıklanan projenin ilk kuraları 7 Kasım 2022’de Ardahan ve Şırnak ile başlamış, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle kuralara ara verilmişti. 6 Mart’ta Ankara’da başlayan kuralarda son viraj İstanbul oldu. İstanbul’da kuralar Tuzla’da başlayacak. 16-29 Mart tarihleri arasında 20 bin 920 hak sahibi için Tuzla Belediyesi’nde noter huzurunda kuralar çekilecek. Çatalca’da 540 ve Selimpaşa’da 200 hak sahibi için 30 Mart’ta Silivri Alibey Spor Salonu’nda çekim yapılacak. Arnavutköy, Başakşehir, Esenler ilçelerinde 28 bin 340 hak sahibi için kuralar da 1-19 Nisan arasında Bağcılar Olimpik Spor Merkezi Salonu’nda çekilecek.

Haberin Devamı

EV ÇIKARSA SÜREÇ NE OLACAK?

  • Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra TOKİ’ce tespit edilen tarihte yeni bir konut belirleme kurası çekilecek.
  • Konutu belli olan alıcılar TOKİ’nin ilan edeceği tarihlerde ilan edilen bankada Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayacak.
  • Sözleşme aşamasında şartların sağlandığını kanıtlayan belgeler ibraz edilecek.
  • Hak sahibi olanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyecek.
  • Taksit ödemesi sözleşme imzalandığında başlayacak.
  • Hak sahibi olamayanlara ödedikleri başvuru bedeli iade edilecek.