Ekonomi İstanbul'un zam şampiyonu balık

İstanbul'un zam şampiyonu balık

Paylaş
İstanbul'un zam şampiyonu balık

İstanbul'da haziran ayında fiyatı en fazla artan ürün, gıda harcamaları grubunda yer alan balık oldu

İstanbul Ticaret Odası (İTO), haziran ayında ve yıllık bazda İstanbul’da perakende fiyatları en fazla artan ve azalan maddeleri, fiyat ve artış oranlarıyla birlikte açıkladı.

Haberin Devamı

Buna göre, haziran ayında geçinme indeksindeki 64 maddenin fiyatında artış görüldü. Gıda harcamaları, et balık ve kümes hayvanları grubunda yer alan balık av yasağı nedeniyle oluşan arz eksikliğine bağlı olarak yüzde 8,51 oran ile Haziran ayında fiyatı en fazla artan ürün oldu.

Fiyatı en fazla artan diğer ürünler ise yüzde 7,82 ile şişe suyu, yüzde 6,67 ile müzik CD’si ve yüzde 6,35 ile şile bezi oldu.

Yıllık bazda da haziran ayında fiyatı en fazla artış gösteren ürün yüzde 67,55 oran maç giriş bileti ücreti oldu. Fiyatları bir önceki yıla göre en fazla artan diğer ürünler ise yüzde 53,31 ile karpuz, yüzde 44,40 ile bamya ve yüzde 44,02 ile bezelye oldu.

-En fazla fiyat düşüşü kayısıda-

Haziran ayında 28 maddenin fiyatında ise azalış görüldü. Gıda harcamaları grubunda yer alan ve mevsimsel özelliklere bağlı olarak ürün fazlalığı yasanan kayısı yüzde 42,02’lik indirimle, haziran ayında fiyatı en fazla azalış gösteren madde oldu.

Haberin Devamı

Kirazın ardından en fazla fiyat düşüşü yüzde 37,58 ile kiraz, yüzde 33,47 ile domates ve yüzde 30,01 ile erikte yaşandı.

-Yıllık bazda en çok düşüş soğanda-

Yıllık bazda ise, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 26,19 oranla fiyatı en çok azalan ürün soğan oldu. Fiyatları bir önceki yıla göre azalış gösteren diğer ürünler ise yüzde 22,99 ile balık, yüzde 16,56 ile elma ve yüzde 14,71 ile patates oldu.