Ekonomi İşte Türkiye'nin kiralık sismik gemisi

İşte Türkiye'nin kiralık sismik gemisi

Paylaş
İşte Türkiye'nin kiralık sismik gemisi

Rum Lideri Hristofyas, doğalgaz sondaj platformu Homeros'u ziyarete hazırlanırken, Türkiye de Akdeniz'de petrol aramak için bir Norveç firmasıyla anlaştı

Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas, bugün Doğu Akdeniz’deki doğalgaz ve petrol sondaj platformu Homeros’u ziyaret edecek. Hristofyas’ın bu ziyaretini ihtiyatla izleyen Türkiye, Akdeniz’de yeni bir doğalgaz ve petrol hamlesi başlattı.

Piri Reis’le Akdeniz’in güneyinde petrol ve doğalgaz arayan Türkiye, Norveçli CGG Veritas şirketine ait 93 metre uzunluğundaki “Oceanic Challenger”la Alanya açıklarında bugün üç boyutlu sismik çalışmalara başlayacak. Çalışmalar, 44 gün sürecek. Bölgede, ciddi miktarda doğalgaz çıkarılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Norveçli CGG Veritas firmasıyla 10 milyon dolara anlaşan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), “Oceanic Challenger” adlı sismik araştırma gemisini dün Antalya Limanı’nda gerçekleştirilen törenle uğurladı. TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal, Akdeniz’de yoğun arama ve üretim faaliyeti yürüteceklerini, TPAO’nun bölgenin en önemli petrol şirketi olduğunu vurguladı. Uysal, “Bu gemi, denizin içine sismik çalışmalar için 80 kilometre uzunluğunda kablo serecek. Bölgenin bir çeşit röntgenini çıkaracağız. Bulunacak petrol 1 milyar varilin altında olursa, ekonomik olmaz. O zaman kuyu çimento ile kapatılır” dedi.

Kıbrıs Rum Yönetimi Savunma Bakanı Dimitris İliadis, İsrail helikopterlerinin ikmal için Larnaka Havaalanı’na indiğini açıkladı. İliadis, 6 İsrail helikopterinin Rum yetkili makamlarından onay aldıktan sonra ikmal için Larnaka Havaalanı’na indiğini söyledi.

HABERTÜRK

Haberin Devamı