Ekonomi Japonya otomobil devi Türkiye'den çekildi

Japonya otomobil devi Türkiye'den çekildi

Paylaş
Japonya otomobil devi Türkiye'den çekildi

Japon otomobil firması Mazda, Türkiye'den çekildi. Yedek parça tedariği ise devam edecek

Japonya merkezli otomobil markası Mazda, Türkiye'de satış operasyonlarını durdurdu. Mazda Motor Türkiye'nin resmi internet sitesinde "Türkiye'de bir Mazda aracı satın alabilir miyim?" sorusuna verilen yanıtta, satışların durdurulduğu ifade edildi. 

Haberin Devamı

Açıklama "Türkiye'deki Mazda satış ağını belirsiz bir süre durdurma kararı almıştır. Türkiye'deki mevcut Mazda müşterilerine hizmetin devamını sağlamak amacıyla satış sonrası hizmetlerine ve yedek parça tedariğine devam edecektir" denildi. Ayrıca "Mazda satış sonrası hizmetlerine ve Mazda müşterilerine yedek parça teslimatına devam edecektir" duyurusu da yapıldı.

10 YIL YEDEK PARÇA DESTEĞİ DEVAM EDECEK

Şirket, garantisi devam eden araçlar içinse "Tüm Mazda araç garantileri ve uzatılmış garantiler fesih tarihlerine kadar yürürlükte kalacaktır" ifadelerini kullandı.

Hürriyet gazetesi otomobil yazarı Taylan Özgür Dil sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Japon üretici Mazda, Eylül 2023 itibarıyla Türkiye’den çekilme kararı almış. Ayrıca, 2033’e kadar yani 10 yıl yedek parça desteği sağlayacağını ilave bir bilgi olarak öğrendim." dedi.

Haberin Devamı