EkonomiKamuda tasarruf zamanı

Kamuda tasarruf zamanı

Paylaş
Kamuda tasarruf zamanı

Hükümetin uzun süredir planladığı kamuda 100 milyar liralık tasarruf sağlamayı hedefleyen tedbirler için tarih verildi.

Kamuda taşıtlar, binalar, haberleşme giderleri, cari harcamalar, hizmet içi eğitim, yurtdışı seyahat, kamu istihdamı gibi alanlarda tasarruf kültürünü güçlendirecek adımların atılacağı paket 13 Mayıs Pazartesi günü açıklanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızla birlikte tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız. Bu ilk, bu son olmayacak” dedi.

Haberin Devamı

PROGRAM ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK

Türkiye’nin ATM Merkezi ‘TAM’ platformunun tanıtımında konuşan Şimşek, “Buna benzer yoğun bir şekilde yaptığımız çalışmalarla önümüzdeki dönemde bu dezenflasyon programını ve sürecini nasıl güçlendireceğiz ona yönelik çalışmalarımızı aralıksız devam ettireceğiz. Dolayısıyla program çalışıyor ve çalışmaya devam edecek” dedi.. Enflasyonla ilgili Merkez Bankası’nın önceki gün değerlendirmelerde bulunduğunu hatırlatan Şimşek, şunları söyledi: “Çok iyi iş çıkarıyorlar, ekip çok güçlü. Piyasada bu işi bilenlerin beklentisi önümüzdeki 12 ayda enflasyonun yüzde 35 civarına ineceği.”

ÖNCELİK HAYAT PAHALILIĞI BASKISINI AZALTMAK

Türkiye’yi fiyat istikrarına kavuşturacaklarını vurgulayan Bakan Şimşek, şöyle konuştu: “En büyük önceliğimiz vatandaşın bu hayat pahalılığı baskısını azaltmaktır. Enflasyonu tek haneye düşürmek için ne gerekiyorsa yapacağız.” Cari açığın milli gelire oranını yüzde 2.5’in altına çekmeyi hedeflediklerine dikkat çeken Şimşek, finansmana erişimde herhangi bir sorun olmadığını da dile getirdi. Şimşek, “Türk bankaları ve şirketleri küresel finansmana erişimde giderek çok daha iyi bir noktaya geldi” dedi.

Haberin Devamı

Kamuda tasarruf zamanı

PAKETTE NELER OLMASI BEKLENİYOR?

* Zorunlu olmadıkça kamu kurum ve kuruluşları bina ve araç kiralamayacak.
* Kiralanan ek bina ve araçlar ihtiyaca göre belirlenecek.
* Yılın değişik zamanlarında farklı illerde düzenlenen tanıtım, eğitim gibi etkinliklere ara verilecek.
* Kırtasiye harcamaları azalacak, yazışmalar dijital ortamda yapılacak.
* Kamu kurumlarına bağlı konuk evleri ve sosyal tesislerde özel kontenjanlar sınırlandırılacak.
* Yüzde 65’i biten yatırımlar tamamlanacak, yeni yatırımlara başlanmayacak.

19 BİN ADET ATM’DE MASRAFSIZ İŞLEM

Türkiye’nin ATM Merkezi “TAM” platformu ile Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT ATM’leri “TAM” adı altında birleşiyor. Halihazırda 81 ilde 5 bin 600 adedi geçen TAM ATM ile müşterilere hizmet sunmaya devam eden platform, yakın gelecekte üye bankaların tüm ATM’lerinin sisteme dahil edilmesiyle 19 bin adede ulaşacak. Platforma dahil banka müşterileri masrafsız ve komisyonsuz hizmet alabilecek. Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, “Bankalarımız optimum ATM tahsisi sonucu operasyonel maliyetin azaltılması ve etkin nakit yönetimi gibi birçok avantaja sahip olacak. Proje ayrıca milli sermayenin ülkemiz sınırları içinde kalmasıyla kaynakların etkin ve verimli kullanılması açısından da büyük öneme sahiptir” dedi.

Haberin Devamı