Ekonomi Kapıda ve masada ‘fiyat’ listesi uygulaması pazartesi başlıyor

Kapıda ve masada ‘fiyat’ listesi uygulaması pazartesi başlıyor

Paylaş
Kapıda ve masada ‘fiyat’ listesi uygulaması pazartesi başlıyor

Restoranlarda fiyat listesi zorunluluğu pazartesi başlıyor. Kapılara konulacak fiyat listesi masalarda da siparişten önce hazır olacak. QR kod menü tek başına kullanılmayacak.

Lokanta, kafe ve pastaneler için fiyat listelerini giriş kapısı ve masalara koyma zorunluluğu 1 Ocak Pazartesi günü yurt genelinde başlayacak. Ticaret Bakanlığı, düzenlemeyle ilgili esnaf odalarını bilgilendirerek, düzenlemenin detaylarını paylaştı.

Haberin Devamı

Buna göre, yiyecek ve içecek hizmetinde, masaya servis hizmeti sunulmayan self-servis şeklinde faaliyet gösteren fast-food, restoran, kafe gibi yerlerde; tarife ve fiyat listeleri, sipariş verilen alanda ve ödeme yapılan kasalarda, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde yerleştirilecek. Fiyat listelerinin bu şekilde konuşlandırıldığı self-servis restoran ve kafelerde, masalar üzerine ayrıca fiyat listesi konulmasına gerek olmayacak. Ancak self-servis mekanların giriş kapısı önünde, yerinden çıkarılmayacak şekilde güncel fiyat listesine yer verilecek.

AVM’LERDEKİ ORTAK ALANLAR

Alışveriş merkezleri (AVM) gibi çok sayıda işletmenin bulunduğu mekanlardaki ortak alanlarda self-servis hizmet veren ve kendisine tahsis edilmiş özel bir oturma alanı bulunmayan restoran ve kafelerin ise giriş kapısı önünde fiyat listesi asma yükümlülüğü bulunmayacak. Ancak AVM içi işletmeler, sipariş verilen ve ödeme yapılan noktalarda, tarife ve fiyat listelerine tüketiciler tarafından kolaylıkla görünebilir şekilde yer verecek.

Haberin Devamı

Kendi özel alanında masaya servis hizmeti sunulan geleneksel işletmelerde ise tüketicilerin masaya oturmalarının hemen ardından, en geç sipariş verilinceye kadar, fiyat listesi masanın üstüne konulmuş olacak. Masaya hizmet verilen mekanlarda da, masaların yanı sıra giriş kapıları önünde sürekli olarak güncel fiyat listesi yer alacak. Masaya servis yapılan restoran ve kafelerin birden fazla giriş kapısı olması durumunda ise fiyat listelerine her bir giriş kapısı önünde ayrı ayrı yer verilme zorunluluğu olacak.