Ekonomi Kasım ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? 5 aylık enflasyon farkı yüzde kaç olur?

Kasım ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? 5 aylık enflasyon farkı yüzde kaç olur?

Paylaş
Kasım ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? 5 aylık enflasyon farkı yüzde kaç olur?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıklayacağı enflasyon rakamları merakla bekleniyor. 5 aylık enflasyon farkının ortaya çıkacağı enflasyon rakamlarıyla birlikte memur maaş zamları da şekillenecek. Peki Kasım ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? 5 aylık enflasyon farkı yüzde kaç olacak? İşte detaylar…

TÜİK tarafından her ayın ilk haftasında açıklanan enflasyon rakamları için heyecan dorukta. Yılın sonuna gelinmesiyle birlikte özellikle memur ve memur emeklisinin alacağı enflasyon farkı hesaplaması bu dönemlerde artıyor. Peki kasım ayı enflasyon rakamları ne olur? Enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

KASIM AYI ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Her ay bir önceki ayın enflasyon verileri ayın 3'ünde açıklanıyor. Ancak 3 Aralık tarihi cumartesi gününe denk geldiği için Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı enflasyon rakamlarını 5 Aralık saat 10.00'da açıklayacak.

ENFLASYONDA SON DURUM NEDİR?

Ekim ayında TÜFE'de yüzde 3,54 artarken, yıllık enflasyon ise yüzde 85,51 olarak açıklandı.

5 AYLIK ENFLASYON FARKI YÜZDE KAÇ OLUR?

5 aylık enflasyon farkı kasım enflasyon rakamlarıyla belli olacak. Ekim enflasyon rakamları ile 4 aylık enflasyon farkı ortaya çıktı.

Temmuz ayı enflasyon farkı: yüzde 2,37, ağustos ayı enflasyon farkı: yüzde 1,46 ve eylül ayı enflasyon farkı: yüzde 3,08 Ekim enflasyon farkı 3,54 oldu ve toplam enflasyon farkı 10,45 oldu.

Kasım ayı enflasyon verileri paylaşılınca 5 aylık enflasyon farkı ortaya çıkacak.

Haberin Devamı