Ekonomi Kira artış oranı hangi tarihte, ne zaman kalkacak? 2023 Ocak kira artış oranı ne kadar?

Kira artış oranı hangi tarihte, ne zaman kalkacak? 2023 Ocak kira artış oranı ne kadar?

Paylaş
Kira artış oranı hangi tarihte, ne zaman kalkacak? 2023 Ocak kira artış oranı ne kadar?

Hazine ve Maliye Bakanı Bureddin Nebati yüzde 25 kira artış oranı ile ilgili açıklama yaptı. 2022'de kiracıları rahatlatmak amaçlı konutlarda yüzde 25 sınır getirdiklerini söyleyen Bakan Nebati, kira artış oranı sınırlaması ne zaman kalkacak sorusuna da yanıt verdi. Peki, Kira artış oranı hangi tarihte, ne zaman kalkacak? 2023 Ocak kira artış oranı ne kadar?

TÜİK enflasyon verilerine göre belirlenen kira artış oranına 2022 yılında yüzde 25 kotası konuldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kirada yüzde 25 sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, Kira artış oranı hangi tarihte, ne zaman kalkacak? 2023 Ocak kira artış oranı ne kadar?

Haberin Devamı

KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLDU?

11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen sözleşmelerde, kiracıya yüzde 25'in üzerinde zam yapılamayacak.

KİRA DÜZENLEMESİ

Buna göre, 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenecek

Konut kira sözleşmelerindeki artış, bir önceki yılın yüzde 25'ini geçemeyecek.

1 yıl süreyle 12 aylık TÜFE ortalaması yerine sabit oran uygulanacak. TÜFE, yüzde 25'in altında gerçekleşirse düşük oran geçerli sayılacak. Yüzde 25'lik artışı geçecek şekilde yapılan sözleşmeler geçersiz olacak.

Düzenlemeden mevcut konut kiracıları yararlanacak. Bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de yüzde 25 sınırı uygulanacak.

KİRA ARTIŞ ORANI SINIRLAMASI HANGİ TARİHTE KALKACAK?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kira artışlarının yüzde 25 ile sınırlanması uygulamasının da Temmuz ayında süresi bitince yenilenmeyeceğini bildirdi. Buna göre kira artışı ev sahibi ve kiracı arasında yapılacak anlaşma ile belli olacak.

Haberin Devamı