Ekonomi Kira beyannamesi verme süresi ne zaman bitiyor 2022? Kira beyannamesi internet üzerinden veriliyor mu?

Kira beyannamesi verme süresi ne zaman bitiyor 2022? Kira beyannamesi internet üzerinden veriliyor mu?

Paylaş
Kira beyannamesi verme süresi ne zaman bitiyor 2022? Kira beyannamesi internet üzerinden veriliyor mu?

Kira beyannamesi verme süresi dolmak üzere. Gayrimenkul sahipleri her yıl belirtilen süreler içerisinde vergi dairelerine kira gelirlerini bildiren beyanname veriyor, bu gelir üzerinden de vergi ödüyor. Kira beyannamesi vere süresi 1 Mart tarihi ile başlamıştı. Sürenin bitimine kısa süre kala, ‘Kira beyannamesi internet üzerinden veriliyor mu?’ araştırmaları da yoğunluk kazandı…

Kira gelir vergisi her yıl konut ve iş yeri sahipleri tarafından mart ve temmuz aylarında olmak üzere iki taksitte ödeniyor. Ancak bundan önce kira geliri elde eden vatandaşların bu gelire ilişkin kira beyannamesi vermesi gerekiyor. İşte, kira beyannamesi verme süresi ve beyanname vermek isteyenlerin bilmesi gerekenler…

Haberin Devamı

KİRA BEYANNAMESİ VERME SÜRESİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Kira beyannamesi verme süresi 1 Mart tarihinde başladı, 31 Mart’ta sona eriyor.

KİRA BEYANNAMESİ İNTERNET ÜZERİNDEN VERİLİYOR MU?

Kira beyannamesi geçmiş yıllarda sadece gayrimenkulün yer aldığı bölgedeki vergi dairesine gidilerek verilmekteyken, artık internet üzerinden de kolaylıkla verilebiliyor.

Kira beyannamesi vermek isteyen vatandaşlar, www.gib.gov.tr internet adresinde yer alan “Hazır Beyan” sayesinde kira beyannamesi işlemlerini kolaylıkla tamamlayabiliyor.

Bununla birlikte, beyanname işlemi cep telefonlarına indirilen Gelir İdaresi Başkanlığı’na ait mobil uygulama ile de yapılabiliyor.

Ancak, vergi dairelerine gidemeyen ve internet kullanamayan, engelli, hasta, okuma yazması olmayan ve 60 yaş üzeri vatandaşlar, “444 0 189” numaralı Vergi İletişim Merkezi’ni arayarak konula ilgili yardım talep edebiliyor. Bu kimselere randevu sistemi ile Maliye Bakanlığı’ndan görevlendirilen bir memur yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

KİRA BEYANNAMESİ VERMEMENİN CEZASI NEDİR?

Kira geliri elde etmesine rağmen kira gelirini beyan etmeyenler veya düşük beyan edenler hakkında bu tarz usulsüzlüklerinin tespit edilmesi durumunda ceza kesilmektedir. Kira vergisi bankadan ödenmezse ayrı ceza, beyanname verilmezse de ayrı cezası vardır.

Bu ceza günümüz itibariyle kira bedelinin yüzde 5‘i kadar (her bir işlem için) öngörülmektedir. 

İNTERNET ÜZERİNDEN KİRA BEYANNAMESİ VERMEK İÇİN TIKLAYIN