Ekonomi Kira gelirine odaklı GYO kuracak

Kira gelirine odaklı GYO kuracak

Paylaş
Kira gelirine odaklı GYO kuracak

Gayrimenkul, perakende, turizm, sanayi ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Artaş Holding, gelecek dönem hedeflerini açıkladı.

Meltem Kara-POSTA- ‘Bir Harf, Binlerce Mutluluk’ mottosuyla yeni yatırımlarına devam edecek olan Artaş’ın ajandasında kira gelirine dayalı gayrimenkul yatırım ortaklığı kurmaktan, ikon haline gelen Vadistanbul’un devamı niteliğinde projeye, sanayi yatırımlarından İstanbul’un merkezindeki Profilo AVM’nin dönüşümüne, güneş enerjisi yatırımından turizmde yeni işbirliklerine kadar pek çok gündem yer alıyor. Planlanan yatırım ve projelerle ilgili bilgiler aktaran Artaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Faaliyet gösterdiğimiz gayrimenkul, perakende, turizm, enerji ve sanayi sektörlerindeki yatırımlarımızla gücümüze güç katmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

8 ŞANTİYEDE PROJE

1977 yılında kurulduklarını, 2004 yılından bu yana da 37 bin konut teslim ettiklerini anlatan Çetinsaya, şunları söyledi:

“Her yıl 5-6 bin konut üretiyoruz. Avrupa Konutları markasıyla hayata geçirdiğimiz projelerde binlerce mutlu aile yaşıyor ve yeni projeler için çalışmalarımız sürüyor. Şu anda 8 şantiyemiz devam ediyor. Avrupa Yakası’nda Bağcılar bölgesinde Avrupa Konutları Yenimahalle, Atakent bölgesinde Avrupa Konutları Ata projelerimiz var. Anadolu Yakası’nda Avrupa Konutları Yamanevler projesinin yanı başında Avrupa Residence Yamanevler projesine imza atıyoruz. Sanayi odaklı hayata geçirdiğimiz Artaş Sanayi ve Ticaret Merkezi Avcılar’da yükseliyor. Satışına başlayacağımız Yenimahalle projemizde 400’ü aşkın konut için 1200 talep aldık.”

Haberin Devamı

VADİSTANBUL’UN DEVAMI GELİYOR

Gayrimenkul alanında yeni anlaşmalar yaparak hedef büyüten Artaş Holding, Doğan Holding ile Milpa arazisi ve İş GYO ile Profilo AVM anlaşmalarından sonra Cendere’de Eczacıbaşı arsasında proje geliştirmek için imzaları attı. Süleyman Çetinsaya, “Bu projemiz, Vadistanbul’un devamı niteliğinde olacak. Tüm dinamiklerini ve detaylarını çok iyi bildiğimiz Cendere’de yeni bir proje için düğmeye basmış bulunuyoruz. Bölgeye hakimiz ve tüketici taleplerini çok iyi biliyoruz” dedi. Profilo projesiyle ilgili de konuşan Çetinsaya, “Ticari ofis tarafının ruhsatını alıyoruz, yıl sonunda da AVM tarafının yıkımını yapacağız. Burada yeni bir AVM düşünmüyoruz. AVM’ler artık bitti, yaşamaz. Ülkemizin ihtiyacı konut ve biz AVM değil konut yapacağız. Mecidiyeköy’de kentsel dönüşüme imza atacağız” diye konuştu.

YILDA 3 KEZ TEMETTÜ

Gayrimenkul yatırım ortaklığı kuracaklarını açıklayan Süleyman Çetinsaya, “Ticari ünite odaklı, kira gelirleri olan bir GYO kurma hedefindeyiz. Sermaye Piyasası Kurulu’nun onaylarının ardından GYO’yu kuracağız. İçerisinde 1300 birim yer alacak. Halka açıldığında kira gelirini vatandaşlarla bölüşeceğiz. Yılda 3 kez temettü dağıtacak” dedi.

ÇELİK HALAT’LA YERLİ ÜRETİM

Artaş Holding, 60 yıllık köklü Çelik Halat markasını Doğan Holding’den satın almıştı. Çetinsaya, şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

“Çelik Halat Tel Sanayi A.Ş’yi daha da büyüteceğiz, fabrikasını yeniliyoruz. Net ihracatçı bir şirket, elde edeceğimiz ihracat rakamlarıyla ülke ekonomimize önemli katkılar sunmayı hedefliyoruz. Örneğin Vadistanbul’daki Havaray’ın halatlarının 2 yılda bir değişmesi gerekiyor. İthal ettiğimizde maliyeti 50 bin dolar. Çelik Halat bu ürünü 27 bin dolara yaptı. Neredeyse yarı yarıya ve 3 yıl garanti verdi.”