Kırmızı et ürünlerine "sakatat" düzenlemesi
Dilli salam hariç olmak üzere fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, pastırma, kavurma, jambon, köfte, kanatlı köfte, döner, kanatlı döner ve emülsifiye et ürünleri gibi karkas etinden üretilen et ürünlerine sakatat katılamayacak
24 Ocak 2016 , Pazar 09:00
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Haberin Devamı
Karkas etinden hazırlanan et ürünlerine sakatat katılması yasağı mevcut tebliğle yürürlükteydi.
Bugün yayımlanan değişiklikle söz konusu yasağa tabi ürünler açıkça belirtildi. Dilli salam hariç olmak üzere fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, pastırma, kavurma, jambon, köfte, kanatlı köfte, döner, kanatlı döner ve emülsifiye et ürünleri gibi karkas etinden üretilen et ürünlerine sakatat katılamayacak. Sakatattan hazırlanan et ürünlerine ise karkas eti katılabilecek.
AA
BUNLARI DA OKUYUN
- Pençe-Kilit bölgesinde bir asker şehit oldu
- Cumhurbaşkanlığı YİK'te 'yeni anayasa' vurgusu: Türkiye’nin ihtiyacı var
- Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, Erdoğan başkanlığında toplandı
- Meteoroloji hava durumu raporunu açıkladı! Birçok şehir için gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış uyarısı..
- Eski sevgiliden korkunç tuzak! Öldürmek için kurduğu düzenek kan dondurdu