Ekonomi Kişi başı gelir 12 bin doları aşacak

Kişi başı gelir 12 bin doları aşacak

Paylaş
Kişi başı gelir 12 bin doları aşacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirilen ‘2022 Yılı Değerlendirmesi 2023 Yılı Hedefleri Programı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Enflasyondaki düşüşün devam edeceğini söyleyen Bakan Nebati, “Türkiye, yüksek büyüme performansı gösteriyor. 2023 yılında da kişi başına gelirimiz 10 bin dolarlar seviyesini aşarak 12 bin doların üzerine çıkacaktır” dedi.

Haberin Devamı

FAİZ DIŞI FAZLA 172 MİLYARA DAYANDI

Bütçe açığına ilişkin rakamlar da veren Bakan Nebati, şöyle devam etti:

“Makro göstergeler açısından başarılı bir yıl olan 2022’de bütçe giderimiz 2 trilyon 941 milyar lira, bütçe gelirimiz ise 2 trilyon 802 milyar lira olarak gerçekleşti. Bütçe açığımız yılın tamamında sadece 139.1 milyar lira oldu. Ayrıca, toplamda 171.8 milyar lira faiz dışı fazla verdik. Küresel ekonomide sert türbülanslar yaşanırken, ülkemiz 4 yıllık aradan sonra 2022 yılında yeniden faiz dışı fazla vermeyi başardı.”

SÜBVANSİYON TAM ‘GAZ’ DEVAM

2023 yılında doğalgaz ve elektrik tüketimlerinde sübvansiyona devam edileceğini de belirten Nebati, “Kamu görevlilerinin ve memur emeklilerinin aylıklarında ilave refah payı vererek ocak ayında yüzde 30 artış sağladık. Temmuz ayında ayrıca artış yapacağımızı da hatırlatmak isterim. Yakında EYT ve sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin düzenlemeleri tamamlayacağız. 2023 yılı bütçe hedeflerine ulaşma noktasında herhangi bir şüphemiz söz konusu değildir” diye konuştu.

Haberin Devamı