Ekonomi KKTC’de yeni havalimanıyla 2 milyon turist hedefi

KKTC’de yeni havalimanıyla 2 milyon turist hedefi

Paylaş
KKTC’de yeni havalimanıyla 2 milyon turist hedefi

Turizmde yaklaşık 14 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip olan MICE (Meetings, Incentives, Conferences, and Exhibitions) sektörünün önde gelen ödül töreni olan Masters of Events by ACE of M.I.C.E. Awards 5-7 Ocak tarihinde Elexus Hotel & Convention ev sahipliğinde gerçekleşti.

İki gün boyunca süren ve 3 bin 500’ün üzerinde toplantıyla KKTC ticari hacmine katkı sağlayan organizasyonda sektör liderleri, ulusal ve uluslararası kurumsal firmalar, oteller ve etkinlik ajansları bir araya geldi.

Haberin Devamı

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Organizasyonda MICE alanında en başarılı marka ve projeler de ödüllendirildi. Ödül töreninde konuşan Dream Project CEO’su Volkan Ataman, MICE sektörünün ekonomiye katkısını vurgulayarak ödül töreninin sektör için büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Masters of Events by ACE of M.I.C.E. Ödül Töreninde En İyi Başarı Ödülü’nü Elexus adına alan Elexus Hotel Genel Müdürü Görkem Aydıner de “Elexus Ailesi olarak misyonumuz, KKTC’nin turizm hedeflerine odaklanarak potansiyelini en üst düzeye çıkarmak” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇMIŞTI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından temmuz ayında açılan KKTC Ercan Havalimanı’nın yeni terminal binası KKTC turizminde etkisini göstermeye başladı. Turizmciler yolcu sayısında yüzde 32, uçak sayısında ise yüzde 17 artışı yakalayan yeni havalimanıyla birlikte turist hedefini de yukarı çekti. Yeni havalimanının devreye girmesiyle birlikte 2 milyon turist hedefine ulaşmada kararlı olduklarını anlatan Aydıner, “Türkiye ve Kıbrıs’taki ekonomik dalgalanmalara ve artan enflasyonun turizmi etkilemesine rağmen, gelecekte bu zorluğun üstesinden geleceğimize ve bu etkinin azalacağına dair olan inancımızı yitirmedik. Bu zorlu dönemde dahi kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Elexus Hotel olarak, geleceğe umutla bakıyor, yeniliklere ve gelişime açık bir şekilde devam ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı