Ekonomi Kleopatra havuzu para basıyor

Kleopatra havuzu para basıyor

Paylaş
Kleopatra havuzu para basıyor

Denizli'nin turizm cenneti Pamukkale'de M.S. 692 yılında depremle oluşan Roma döneminden kalma Kleopatra havuzu adeta para basıyor

Pamukkale Turizm Derneği Başkanı Ali Aktürk, su sıcaklığı 36 derece olan havuza turistlerin akın ettiğini söyledi.

Zengin tarihi yapıtlarının yanı sıra görsel güzelliğiyle de bilinen ve UNESCO’nun koruma listesinde bulunan Pamukkale’deki antik havuz İl Özel İdaresi için de önemli gelir kapısı oldu. Sabah saat 08.00’den akşam saat 19.00’a kadar açık kalan antik havuza girişte turistler kişi başına 25 lira ödüyor. Ocak ayından bu yana 200 bine yakın kişinin antik havuza girdiği ve yaklaşık 4 milyon lira gelir elde edildiği belirtildi.

ŞİFALI HAVUZ


Pamukkale Turizm Derneği Başkanı Ali Aktürk, tntik havuzun, suyun sıcaklığı nedeniyle rahatlatıcı bir etkiye sahip olmasının yanı sıra, birçok hastalığa da iyi geldiğini söyledi. Aktürk, "Bu konuda yapılan araştırmalara göre antik havuzun suyu kalp hastalığı, damar sertliği, tansiyon, romatizma, deri, göz, raşitizm, felç, sinir ve damar hastalıklarına, içildiğinde de mide spazmına iyi geliyor" dedi.

YIL SONUNDA 500 BİN’İ BULUR

Antik havuzdan geçen yıl 350 bin kişinin yararlandığını, bu yılın ilk 6 ayında ise bu sayının 200 bine yaklaştığını belirten Aktürk, "Yıl sonunda da bu sayının 500 bini bulmasını bekliyoruz. Havuzu daha çok Avrupalı ve Rus turistler tercih ediyor" diye konuştu. Kraliçe Kleopatra’nın güzelliğini bu havuzdan aldığının rivayet edildiğini kaydeden Ali Aktürk, bu nedenle halk arasında ’Kleopatra Havuzu’ denildiğini söyledi.

Haberin Devamı