Ekonomi Kombide atık su sorununa ‘nötralizasyon kabı’ ile çözüm hedefi

Kombide atık su sorununa ‘nötralizasyon kabı’ ile çözüm hedefi

Paylaş
Kombide atık su sorununa ‘nötralizasyon kabı’ ile çözüm hedefi

Yoğuşmalı kombilerin asidik atık su sorununa ‘nötralizasyon kabı’ ile çözüm getirmeyi hedefleyen proje hayata geçirildi.

Baca atık gazı ile su buharının karışımından oluşan asidik sıvının, canlılara zarar verebilecek yapıda olması nedeniyle atık suyun kapalı bir gidere verilmesi, bir başka deyişle yoğuşmalı kombi montajı işleminde ilave olarak mutlaka yoğuşma gider hattı yapılması gerekiyor. 

Haberin Devamı

Bu nedenle iklimlendirme sektöründe faaliyet gösteren Baymak’ın, yoğuşmalı kombilerin atık su problemine çözüm sağlamak üzere İzmir’de pilot projeyi hayata geçirdiği açıklandı. Eski yapılaşma gibi sebeplerle kapalı gidere bağlantı sorunu yaşanan kombiler için ‘Nötralizasyon Kabı’nı İzmirli tüketicilere ücretsiz olarak sağladıklarını belirten şirketin Satış ve Pazarlama Direktörü Pınar Canlı, “Sürdürülebilir bir geleceğe destek sağlayan projemiz ile sadece hava kalitesini değil, su kalitesini de korumayı amaçlıyoruz. Bu projeyi bir kurumsal sosyal sorumluluk olarak görüyoruz” diye konuştu. 

Nötralizasyon kabının pH değeri 3.5 olan yoğuşma sıvısının pH değerini içtiğimiz suyun değeri olan 7-8 seviyelerine çıkardığını belirten Canlı, “Bu sayesinde yoğuşmalı kombilerden ortaya çıkan ve doğaya karışan asidik suyun çevreye ve canlılara zarar vermesi engelleniyor” diye ekledi.

Haberin Devamı