Ekonomi Komşu anlaşmazlığına da arabulucu yetişiyor

Komşu anlaşmazlığına da arabulucu yetişiyor

Paylaş
Komşu anlaşmazlığına da arabulucu yetişiyor

Mahkemelerin yükünü hafifleten arabuluculuk yöntemi, önümüzdeki dönemde geçmesi beklenen yeni düzenlemeyle kira uyuşmazlıklarında da zorunlu olacak.

Yani kira uyuşmazlıklarında, dava açmadan önce arabulucu devreye girecek. Avukat Filiz Metin, “Güncel konu olan kira, kat mülkiyeti ve komşuluk ilişkilerinden kaynaklanan uyuşmazlıklar zorunlu arabuluculuk kapsamına alınması tarafların birbirini doğru anlamalarını ve empati yapmalarını sağlayarak sorunu çözecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

BASİT NEDENLERLE KAVGA

‘Her gün yüz yüze bakan komşuların, basit bir inatlaşma yüzünden birbirine girmesine çok şahit olmuşuzdur’ diyen Filiz Metin, “Park yeri kavgaları, halı çırpma, çöp atma, gürültü yapma, kötü bakma, sataşma, kıskançlık, gibi aslında basit olan konular, memleket meselesi haline gelebiliyor. Komşular yıllarca mahkemelerde maddi, manevi yıpranıyor. Sonuçta mahkeme kararı kimseyi mutlu ve tatmin etmediği gibi, taraflardan biri yüksek ihtimal ile evini satıp başka bir yere taşınıyor. Sonuç herkes açısından mutsuzluk yaratıyor” dedi.

BUZLARI ERİTİYOR 

Tarafların süreci arabulucu huzurunda sakince yürütmek durumunda kalacakları için, sürecin en başta çıkmaza girmeyeceğini belirten Filiz Metin, şöyle konuştu: “Arabulucu halısını çırpan komşunun bu davranışının doğru olmadığını, empati yapmanın gereğini sakince ifade ederken, halı çırpan komşuya inat olsun diye gürültü yapan komşuya da gürültü yapmaması gerektiğini sakince anlatıyor. Arabulucu buzları eriten, inatlaşmayı ortadan kaldıran kişi olacağından çok önemli bir pozisyonda olacaktır.”

Haberin Devamı