Ekonomi Konut markasını Türkiye'den dünyaya açacak

Konut markasını Türkiye'den dünyaya açacak

Paylaş
Konut markasını Türkiye'den dünyaya açacak

‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi’ listesinde 81’inci sırada bulunan ESTA Group, 9 farklı ülkede 80’i aşkın projesiyle faaliyet gösterirken, grubun Türkiye’de gayrimenkul geliştiren Benesta markası da Türkiye’den dünyaya açılmaya hazırlanıyor.

Benesta Genel Müdürü Roksana Diker, “Dünya çapındaki mühendislik bilgimizi ve vizyonumuzu Benesta markası altında Türkiye’ye taşıdık. Benesta, bir gayrimenkul şirketi olarak Türkiye’de doğdu. Hedefimiz Benesta’yı uluslararası arenaya taşımak” dedi.

Haberin Devamı

ROMANYA VE ALMANYA

Benesta, şu ana kadar Türkiye’de Benesta Centro Beyoğlu ve Benesta BenLeo Acıbadem’in ardından Benesta Podio Bahçelievler projesini geliştirdi. 2024’te Basın Ekspress ile Marmaris projelerini hayata geçireceklerini anlatan Diker, “İzmir, Ankara, Bodrum’da planlamalarımız var. Merkezi lokasyonlarda kentsel dönüşümle de ilgileniyoruz. Şu anda hem Türkiye’de hem de farklı ülkelerde araştırmaları sürdürüyoruz. Benesta markasıyla ilk etapta Romanya, Almanya, Dubai’de proje geliştirebiliriz. İlk durak Romanya olabilir.”

FABRİKA ARAZİSİNDE 400 MİLYON DOLARLIK PROJE

Benesta, Bahçelievler’de eski ateştuğla fabrikasının yerinde 400 milyon dolar ciro beklentisi olan Benesta Podio’yu inşa ediyor. Projenin dünya kentlerinden ilham aldığını söyleyen Diker, “Bloklara Londra, Milano, Paris, Tokyo adını verdik. Bloklarımızın arasında 100’er metre mesafe var. Buraya İstanbul’un en ferah projesi diyoruz” dedi. Projede 1+1’den 4+1’e kadar daire seçenekleri bulunurken, metrekare fiyatı 95 bin lira seviyesinde. Benesta projelerinde yüzde 65’e kadar kredi kullandırabildiklerini belirten Diker, özel banka anlaşmalarıyla 1.99 faiz oranı da sunabildiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Projede kent sakinlerinin kullanacağı kültür sanat alanları, yürüyüş yolları ve işyerleri sunulurken, bir de meydan hazırlandı.

TEKSTİLCİLERE MODA MERKEZİ

Projenin Bağcılar-Kabataş Tramvay hattının iki durağının orta noktasında yer aldığını belirten Diker, projedeki ticari alanlarda bölgedeki tekstil yoğunluğunu dikkate aldıklarını bu kapsamda projedeki bazı ticari alanların modaya hitap edeceğini söyledi. Diker, “Dünyanın en ünlü koleksiyonlarının sergileneceği defilelere ev sahipliği yapmaya hazırlanan sosyal alanlarıyla projemiz, modanın da merkezi olmaya aday” dedi. Moda dışında kiralamaya açılan ticari alanlar ise restoranları, yeme-içme alanları ve alışveriş olanaklarıyla bölgenin buluşma noktası olacak.

YENİ PROJELERDE FİYAT DÜŞMEZ

Son dönemde sektörün en önemli konularından birinin finansman olduğunu vurgulayan Diker, şunları söyledi: “Konut kredi faizlerindeki yüksek seyir, kredi kullanımını etkiliyor. Konut almak isteyen kesim ise bundan kaynaklı olarak alımlarını erteleme yoluna gidiyor. Şu an ikinci el piyasasında bir miktar fiyat gerilemesi yaşanınca tüm konut piyasasında da böyle olacak gibi bir algı oluştu. Şunu net olarak görmek lazım; yeni üretilen projelerde fiyatın düşmesi imkansız. Maliyetler sürekli artıyor. Eskiden maliyetler Türk Lirası bazında artarken, şu anda küresel emtia fiyatlarındaki artıştan kaynaklı dolar bazında yükseliyor.”

Haberin Devamı