Ekonomi Köylere üst düzey teknoloji sınıfı

Köylere üst düzey teknoloji sınıfı

Paylaş
Köylere üst düzey teknoloji sınıfı

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından 6 yıl önce hayata geçirilen ‘Yarını Kodlayanlar’ projesiyle kırsal bölgelere tam donanımlı teknoloji sınıfları kurulmaya devam ediyor. Projenin Gaziantep ayağı ise Yamaçoba İlkokulu oldu. Projeksiyon cihazı, 3D kalem, bilgisayar, 3D yazıcı, eğitim ve STEM kitleri, Zoom iletişim ve etkinlik araçlarının yer aldığı sınıflarda öğrencilere kodlama başta olmak üzere çeşitli teknoloji eğitimleri veriliyor.

Proje kapsamında, bugüne kadar 30 köy okulunda özel sınıflar açıldı ve bölge köylerden gelen öğrencilerle beraber 6 bini aşkın çocuğa teknoloji eğitimi verildi. Yakın dönemde 15 okulda daha teknoloji sınıfları açılarak toplam 45 okula ulaşılması hedefleniyor. Her okulda 2 öğretmen gönüllü olarak destek veriyor. Ayrıca gezici eğitimlerle 360 köy dolaşılarak 10 bin çocuğa daha ulaşılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

E-ATIK DÖNÜŞÜMÜ HEDEFLERİ BÜYÜTTÜ

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Engin Aksoy, çocukların burada kodlama eğitimlerinin yanı sıra hayal etmeyi, tasarım yapmayı, geleceği planlamayı öğrendiklerini belirterek, “Onların dünyalarını teknolojiyle değiştiriyoruz. Ayrıca E-Atık projesiyle Türkiye’deki elektronik atıkları topluyoruz ve buradan elde edilen gelirlerle de yine köy okullarında teknoloji sınıfları açıyoruz. Bugüne kadar buradan elde ettiğimiz gelirle 8 köy okulunda teknoloji sınıfı açtık” dedi.

ÖĞRETMENLER DE EĞİTİM ALIYOR

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise okullardaki öğretmenlerin de kodlama, üç boyutlu tasarım gibi becerilerini geliştirerek okul içinde bir dijital öğrenme ekosistemi oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Hazır, “Okulda sadece öğretmenler değil, çocuklar da kendi aralarında birbirlerine öğrendiklerini anlatarak bu sürece katkı sunuyorlar. Projemiz ile birlikte köy okullarında daha fazla çocuğa erişmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı