Ekonomi Kredi desteği! Evlenecek gençler dikkat: Başvuru tarihi belli oldu

Kredi desteği! Evlenecek gençler dikkat: Başvuru tarihi belli oldu

Paylaş
Kredi desteği! Evlenecek gençler dikkat: Başvuru tarihi belli oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin çalışmaların tamamlandığını belirterek, 'Başvuruları 15 Şubat'ta almaya başlayacağız. Başvuruları e-Devlet aracılığıyla alacağız' dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin Adıyaman'da önemli açıklamalarda bulundu

Haberin Devamı

Bakan Göktaş'ın açıklamaları şöyle:

"Vatandaşlarımızın acil ihtiyaçları için sosyal dayanışma vakıflarına 1.85 milyar TL aktardık. Deprem bölgesinde 206, deprem bölgesi dışındaki illerde 94 olmak üzere toplamda 300 sosyal market kurduk. Bölgede 14 mobil sosyal market TIR’ı faaliyete geçirdik.

Kadınlar ve bebekler için 27 giyim ve bebek bakım ünitesi kurduk. Ayni bağışlar için hava araçları ile 487 sefer tertip ettik. 39 binden fazla yardım TIR’ını ayni yardım depolarına yönlendirdik.

Depremden etkilenen kadınların hayatlarını yeniden kurmaları, ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamaları ve bir yandan rehabilitasyonlara destek olmak üzere kadın kooperatifleri iş atölyesi adı altında sosyal alanlar oluşturduk.

Haberin Devamı

Deprem sonrasında profesyonel bakıma ihtiyacı olduğu tespit edilen 312 yaşlı ve 978 engelli olmak üzere 1290 vatandaşımıza farklı illerdeki yatılı bakım kuruluşlarımıza yerleştirdik.

'BAŞVURULARI 15 ŞUBAT'TA ALMAYA BAŞLAYACAĞIZ'

Buradan bir müjdeyi de gençlerimizle paylaşmak istiyorum. Bir süredir üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığımız Aile ve Gençlik fonunda hazırlıkları tamamladık. İlk defa deprem bölgesinde uygulayacağımız Aile ve Gençlik Fonu başvurularını 15 Şubat’ta almaya başlayacağız. Başvuruları 15 Şubat itibarıyla Bakanlığımızın web sitesi üzerinden e-Devlet aracılığı ile alacağız.

Deprem bölgesinde aile kurma yolunda ilk adım atacak gençlerimize faizsiz kredi imkanı sunacağız. Gençlerimiz bu destek ile kendi projelerini hayata geçirebilecekler. "