Ekonomi Kredi kartı borcunuz da sigorta güvencesinde

Kredi kartı borcunuz da sigorta güvencesinde

Paylaş
Kredi kartı borcunuz da sigorta güvencesinde

Kredi kartı sigortalarına ilgi her geçen yıl artıyor. Sigortalıları bireysel amaçlı koruyan Kredi Kartı Sigortaları, kurumları ise borcun geri dönüşümü ile ilgili meydana gelebilecek risklere karşı güvence altına alıyor.

Kredi kartı harcamaları son 1 yılda yüzde 122, kart borçları ise yüzde 180 arttı. 2023 yılı Eylül ayı verilerine göre kredi kartı sayısı 112.7 milyon, banka kartı (ATM) sayısı 184.4 milyon, ön ödemeli kart sayısı 84.5 milyon olurken, bu kartlarla yapılan harcamaların aylık toplamı 807.7 milyar TL’ye ulaştı. Kredi kartı borçları ise 2023 yılının ilk 10 ayının sonunda 991.9 milyar liraya yükseldi. Sigorta sektörü bu noktada da tüketiciye önemli kolaylıklar sağlıyor. Sektör sunduğu ‘Kredi kartı sigortaları’ ile yaşam kaybı, tam ve kalıcı sakatlık, istem dışı işsizlik, geçici sakatlık, hastaneye yatış gibi risklere karşı kredi kartı borçlarını güvence altına alarak bireyleri ve yakınlarını finansal açıdan korumaya alıyor.

Haberin Devamı

Sigorta şirketleri, bankalar açısından da borcun geri dönüşü konusunda karşılaşılabilecek muhtemel riskleri minimuma indirilmesini sağlıyor. Türkiye Sigorta Birliği tarafından açıklanan Eylül 2023 verilerine göre, kredi kartı borcunu teminat altına almaya yönelik işsizlik sigortası ürünlerinin toplam prim üretimi 852 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Geçtiğimiz yılın aynı dönemi ile kıyasladığında buradaki prim üretimi iki katın üzerinde artış gösterdi.

KREDİ KARTI BAŞINA 30 BİN TL’YE KADAR TEMİNAT SUNUYORUZ

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Murat Atalay, Sigortalılar için bireysel koruma amacı taşıyan, kurumlar açısından da borcun geri dönüşü konusunda karşılaşılabilecek muhtemel riskleri minimuma indiren kredi kartı sigortalarına yönelik ilginin her yıl arttığını açıkladı.

Haberin Devamı

Türkiye Sigorta Birliği tarafından açıklanan Eylül 2023 verilerine göre, kredi kartı borcunu teminat altına almaya yönelik işsizlik sigortası ürünlerinin toplam prim üretiminin 852 milyon TL’ye ulaştığını belirten Atalay, “Geçtiğimiz yılın aynı dönemi ile kıyasladığımızda buradaki prim üretiminin iki katından da fazla artarak, yüzde 116 oranında büyüdüğünü görüyoruz. Ülkemizde kredi kartı sahibi bireylerin sayısı 110 milyonu aştı, bu anlamda alacak daha çok yolumuz olduğunu söyleyebiliriz” dedi. Kredi Kartı Destek Sigortası ürünlerinin yaşam kaybı ve tam ve kalıcı sakatlık teminatının yanı sıra işsizlik teminatı da sunan kapsamlı bir koruma ürünü olduğunu ifade eden Atalay, şöyle devam etti: “18-64 yaşları arasında sağlıklı olan herkes bu ürünümüze sahip olabilir. Söz konusu ürünümüz sayesinde kişiler; çalışma durumlarına göre istem dışı işsizlik, kaza veya hastalık sonucu geçici sakatlık ya da hastaneye yatırılma ile yaşam kaybı, tam ve kalıcı sakatlık gibi risklere karşı son kredi kartı hesap özetindeki borç tutarının ödenmesini güvence altına alabilir. Kredi kartı başına azami 30 bin TL’ye kadar teminat sunuyoruz. Ücretli çalışanlar işsiz kalmaları durumunda, serbest meslek sahipleri geçici sakatlık durumunda, sosyal güvenlik kurumuna dâhil olmayanlar veya emekliler (çalışmayan) ise hastalık halinde iş göremezlik teminatından faydalanabilir.”

Haberin Devamı

18-64 YAŞLARI ARASINDAKİ HERKES SAHİP OLABİLİR

Kredi Kartı Destek Sigortası ürünlerinin yaşam kaybı ve tam ve kalıcı sakatlık teminatının yanı sıra işsizlik teminatı da sunan kapsamlı bir koruma ürünü. 18-64 yaşları arasında sağlıklı olan herkes bu ürüne sahip olabiliyor. Ürün sayesinde kişiler; çalışma durumlarına göre istem dışı işsizlik, kaza veya hastalık sonucu geçici sakatlık ya da hastaneye yatırılma ile yaşam kaybı, tam ve kalıcı sakatlık gibi risklere karşı son kredi kartı hesap özetindeki borç tutarının ödenmesini güvence altına alabiliyor. Kredi kartı başına azami 30 bin TL'ye kadar teminat veriliyor.