Ekonomi KYK borçları silindi mi? Faizler silinince ne kadar KYK borcum kaldı? E devlet KYK borç sorgulama ekranı

KYK borçları silindi mi? Faizler silinince ne kadar KYK borcum kaldı? E devlet KYK borç sorgulama ekranı

Paylaş
KYK borçları silindi mi? Faizler silinince ne kadar KYK borcum kaldı? E devlet KYK borç sorgulama ekranı

KYK borçları ve daha birçok ekonomik düzenlemenin yer aldığı torba yasa geçtiğimiz ay Meclis gündemine getirilmişti. Milyonların heyecanla beklediği yasa sonunda Resmi Gazete’de yayınlandı. Haberin ardından pek kişi ‘KYK borçları silindi mi?’ ve ‘Faizler silinince ne kadar KYK borcum kaldı?’ araştırması yapmaya başladı. İşte e devlet KYK borç sorgulama ekranı ve yürürlüğe giren yasa ile ilgili detaylar…

KYK borçları üniversiteden mezun olan vatandaşların üzerinde bir yük gibi durmaya devam ederken Meclis’ten geçen yasa ile bu borç yükü biraz olsun hafifleyecek. KYK borçlarının üzerindeki faizleri kaldıran düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni yasaya göre öğrenciler sadece aldıkları kadar KYK borcu ödemesi yapacak. KYK borçları e devlet üzerinden sorgulanabilecek…

Haberin Devamı

KYK BORÇLARI SİLİNDİ Mİ?

KYK borçları ile ilgili düzenlemenin de yer aldığı Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ancak konuyla ilgili olarak bilinmesi gereken en önemli şey KYK borçları değil KYK borçlarının faizlerinin silindiğidir.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanunu'nda yapılan değişiklikle, öğrenim kredisi alanlar borçlarını, aldıkları miktar kadar ödeyecek.

Öğrenim kurumundan mezun olan ya da herhangi bir nedenle öğretim kurumuyla ilişiği kesilenler, 2 yıl sonra başlamak üzere, kredi aldığı kadar sürede ve aylık dönemler halinde borcunu ödeyecek.

E DEVLET KYK BORÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN