Ekonomi LPG'li araca otopark izni geliyor

LPG'li araca otopark izni geliyor

Paylaş
LPG'li araca otopark izni geliyor

Yangın yönetmeliği nedeniyle LPG’li araçlar kapalı otopark/garajlara kabul edilmiyor.

Yapılacak düzenlemeyle LPG’li araçların otoparklara girişine izin verilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ciddi bir talep aldıklarını belirterek, “Tedbirlerin alınması kaydıyla LPG’li araçların AVM’lere girmesi konusunda üç bakanlık ortak çalışma yürütüyoruz. Nisan bitmeden düzenlemeyi hayata geçirebiliriz” dedi.

Haberin Devamı

250 BİN BAŞVURU

Sosyal konut hakkında da konuşan Bakan Kurum, Türkiye genelinde 2023’e kadar 250 bin sosyal konut yapacaklarının sözünü verdiklerini belirterek, ilk etapta başlatılan 67 ilde 50 bin konuta 6 Mart’tan itibaren 250 bin başvurunun geldiğini söyledi. Kurum, “İstanbul, Bursa, Konya, İzmir, Erzurum ve Adana’dan çok fazla talep var” diye konuştu. Kurum, 50 bin konutun 2019’da başlayacağını da ekledi.

10.5 MİLYON BARIŞTI

İmar Barışı’na 10.5 milyon vatandaşın başvurduğunu söyleyen Kurum, şöyle konuştu: “Kesinlikle tarihimize, kültürümüze, doğal sit alanlarımıza kimsenin zarar vermesine müsaade etmeyeceğiz. Peribacaları’nın olduğu Nevşehir’de de müsaade etmedik. Şu ana kadar 100’ün üzerinde yapıyı yıktık ve tespit ettiğimiz 195 yapının yıkımını gerçekleştiriyoruz.”

Haberin Devamı

YARIN FAALİYETE BAŞLIYOR

Murat Kurum, Emlak Katılım Bankası’nın 21 Mart 2019 (yarın) itibarıyla bankacılık faaliyetlerine başlayacağını bildirdi. Kurum, “Ataşehir’deki merkez şubemizde bankacılık faaliyetlerine başlıyor” dedi. Bankanın 93 yıllık geçmişinin olduğunu hatırlatan Kurum, “İnşallah bu banka hem gayrimenkul sektörüne hem kentsel dönüşüm projelerine katkı sağlayacak” ifadesini kullandı.