Ekonomi Markette sebze ve meyve fiyatlarını iyi araştırın

Markette sebze ve meyve fiyatlarını iyi araştırın

Paylaş
Markette sebze ve meyve fiyatlarını iyi araştırın

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ocak ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıkları ve girdi fiyatlarında yaşanan değişimler hakkında açıklamalarda bulundu.

Bayraktar, ocak ayında üretici ile market arasındaki fiyat farkının en fazla yüzde 248.4 ile elmada görüldüğünü belirterek, “Elmadaki fiyat farkını yüzde 223.6 ile kırmızı mercimek, yüzde 218.7 ile pırasa, yüzde 208.9 ile marul, yüzde 196.7 ile limon, yüzde 190 ile kuru üzüm takip etti. Elma 3.5 kat, kırmızı mercimek ve pırasa 3.2 kat, marul 3.1 kat, limon 3 kat, kuru üzüm ve ıspanak 2.9 kat, portakal 2.8 kat fazlaya tüketiciye satıldı” dedi.

Haberin Devamı

SEMT PAZARI ALTERNATİF

Üreticide 5 lira olan elmanın 17 lira 42 kuruşa satıldığına dikkat çeken Bayraktar, aynı ürünlerin farklı marketlerde çok farklı fiyatlardan satıldığını aktardı. Bayraktar, tüketicilere şu mesajı verdi:

“Marketleri dolaştığımızda bu durumu gördüğümüz gibi, oturduğumuz yerden bile internet ortamından bu bilgilere ulaşabiliyoruz. Tüketicilerimiz fahiş fiyattan ürün sattığını tespit ettikleri marketlerden alışveriş yapmamalı, ürün fiyatlarına bu yolla müdahale ederek bu marketleri cezalandırmalı. Tüketicilerimizin ayak alışkanlığı ile girdikleri marketlerde fiyatları sorgulamayarak alışveriş yapmaları aile bütçelerine zarar veriyor. İhtiyaçlar semt pazarlarından daha uygun fiyatlarla temin edilebilir.”

Haberin Devamı