Ekonomi Memur emeklisine farklı maaş

Memur emeklisine farklı maaş

Paylaş
Memur emeklisine farklı maaş

3 milyon memurun maaşı bugün itibarıyla hesaplara yatacak. Ancak maaşlarını 1-5 Ocak’ta çeken memur emeklileri henüz zam farkını almadı. O da 25 Ocak’ta ödenecek. Kim, ne kadar enflasyon ve zam farkı alacak? İşte detayları...

Enflasyon rakamının açıklanmasıyla, memur maaşları ile SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emekli aylıklarına ocak ayında yapılacak artışlar belli olmuştu. Buna göre; memur maaşları ve emekli memur aylıkları yüzde 10.7 oranında, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıkları da yüzde 10.19 oranında artacak. Memurlar zamlı maaşını bugün çekecek. Zamla birlikte en düşük memur maaşı 3133 liradan 3468 liraya yükselecek.

Haberin Devamı

EN AZ 230 LİRA ARTIŞ

Memur emeklileri maaşlarını 1-5 Ocak tarihleri arasında çekti. Ancak hem enflasyon farkı hem de zam maaşlara yansıtılmadı. Bir başka deyişle memur emeklileri ile vazife malulü, dul ve yetimler 1-5 Ocak’ta zamlı maaşlarını alamadı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bu gruptaki hak sahiplerinin zam farklarını 25 Ocak’ta banka ve PTT hesaplarına yatıracak. En düşük memur emekli maaşı 2149 liradan 2379 liraya yükselecek.

SSK'LI EMEKLİLER 17'SİNDEN İTİBAREN

SSK’lı emekliler 17 Ocak Perşembe gününden itibaren zamlı maaşlarını çekmeye başlayacak. Yani ilk zamlı emekli maaşını SSK’lılar alacak. Bağ-Kur'lu emekli de 25 Ocak ile 28 Ocak itibarıyla zamlı yeni maaşlarına kavuşacak.