Ekonomi Memur ve emekliye refah payı ile yüzde 25 zam

Memur ve emekliye refah payı ile yüzde 25 zam

Paylaş
Memur ve emekliye refah payı ile yüzde 25 zam

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Ankara’da düzenlenen ‘Sözleşmeliye Kadro Şöleni’ programında, memur ve emekliye yapılacak zam oranını açıkladı.

Erdoğan, “2022 enflasyon oranına göre kamu görevlileri ve emeklilerinin ocak ayından itibaren geçerli yılın ilk yarısını kapsayan maaş artış oranı yüzde 16.48, SSK ve Bağkur emeklisinde ise yüzde 15.4 olarak ortaya çıktı. Buradan sizlere ve tüm milletime; memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO

Farklı kurumlarda çalışan yaklaşık 500 bin sözleşmeli personelin kadro beklentilerine cevap verdiklerini de hatırlatan Erdoğan, “4C’den 4B’ye geçenler, mahalli idareler personeli, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, 50-D’li araştırma görevlileri, vekil ebe, hemşire, aile sağlığı merkezi çalışanları gibi geniş bir alandaki sözleşmeli personelin sorunlarına kalıcı çözümler üretiyoruz. Artık bu personellerimiz de diğer kadrolu kamu görevlileri gibi sözleşmelerinin yenilenmemesi ihtimaliyle karşılaşmayacak. Kademe ve derece ilerleme hakkına sahip olacak” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Memur ve emekliye zam %25 olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da "Sözleşmeliye Kadro Şöleni" programında yaptığı açıklamada, "Memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum" ifadelerini kullandı.

DOĞUM SONRASI DURUM

Doğum sebebiyle sözleşmesi feshedilen sözleşmeli personelin doğum sonrası kuruma dönüşlerinde ’kurumun takdiri’ durumunun artık gerekmeyeceğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“İstifa halinde aynı pozisyona dönememe durumu ile yönetici pozisyonlarında görevlendirme yapılmama durumu ortadan kalkacak. Yani aynı çatı altında beraber görev yaptıkları kadrolu meslektaşları hangi hak ve imkanlardan istifade ediyorsa, sözleşmeden geçen kardeşlerimiz de artık aynı haklardan faydalanabilecek.”

ENFLASYONDA GERİLEME VURGUSU

2023’ü ülke tarihi ve hedefleri açısından ifade ettiği öneme uygun bir şekilde karşıladıklarını belirten Erdoğan, “254.2 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat meblağına ulaşmanın gururunu yaşadık. Görevi devraldığımızda yılda sadece 36 milyar dolarlık ihracat yapabilen bir Türkiye’den dünyanın her ülkesine ürün satan, bölgesinin üretim üssü olarak görülen bir ülke konumuna geldik. İnşallah 2023 senesini diğer alanlarla birlikte ihracatta da hedef büyüttüğümüz bir sıçrama tahtası yapmak istiyoruz” dedi. ‘Bugün de enflasyonda uzun zamandır sözünü ettiğimiz büyük gerilemenin ilk önemli işaretiyle güne başladık’ diyen Erdoğan, “Yıllık enflasyon yüzde 64.27 oldu. Böylece 2022 yılı tüketici enflasyonunu orta vadeli hedefin bile altında bir gerçekleşmeyle kapattık. Hedefimiz bu yıl enflasyonun üzerindeki köpüğü tamamen alıp önümüzdeki yıldan itibaren meseleyi ülkemizin gündeminden tümüyle çıkarmaktır” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

EYT HAFTAYA MECLİS’TE

AK Parti, sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin kanun teklifi hazırlıklarına başladı. Teklifin bu hafta içinde Meclis’e sunulması bekleniyor. Söz konusu yasa teklifine başka düzenlemelerin de ekleneceği ve ‘torba teklif’ olarak Meclis Başkanlığı’na sunulacağı belirtildi. Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili yasal düzenlemenin de ayrı bir teklif olarak önümüzdeki hafta Meclis gündemine getirileceği kaydedildi.