Ekonomi Memur ve memur emeklisi zammı ne kadar oldu? Temmuz 2022 memur ve emekli maaş zammı hesaplaması!

Memur ve memur emeklisi zammı ne kadar oldu? Temmuz 2022 memur ve emekli maaş zammı hesaplaması!

Paylaş
Memur ve memur emeklisi zammı ne kadar oldu? Temmuz 2022 memur ve emekli maaş zammı hesaplaması!

Memur ve memur emeklisi zammı için son dakika haberleri yakından takip ediliyor. TÜİK tarafından her ayın ilk haftası içerisinde açıklanan enflasyon verileri, bu ay milyonlarca memur ve memur emeklilerini yakından ilgilendiriyordu. 6 aylık enflasyon farkı ile birlikte memur ve memur emeklilerinin alacağı zam miktarı da ortaya çıkmış oldu.

Yılın ilk 6 aylık enflasyon farkına göre memur ve memur emekli aylıklarına zam geldi. Yaklaşık 5,3 milyon devlet memuru, memur emeklileri, sözleşmeli kamu personelinin beklediği enflasyon rakamlarıyla birlikte ücretlerde yaşanan artışlar ortaya çıktı. Peki memur ve memur emeklisi zammı ne kadar oldu? İşte Temmuz 2022 memur ve emekli maaş zammı hesaplaması…

Haberin Devamı

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ MAAŞ ZAM ORANI BELLİ OLDU MU?

Yaklaşık olarak 5,3 milyon devlet memuru, memur emeklisi ve sözleşmeli kamu personelinin maaş zam oranı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarıyla ortaya çıktı.

Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayı enflasyon verilerini 4 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00'da paylaştı.

Enflasyon haziranda aylık bazda yüzde 4,95 artarken yıllık bazda yüzde 78,62 oldu. 6 aylık enflasyon yüzde 42,35 oldu

Enflasyon rakamlarının netleşmesiyle birlikte milyonlarca memur ve emeklinin de maaşlarına gelecek zam oranı kesinleşti.

Memurlar, memur emeklileri ve emeklilerin temmuz ayı itibarıyla alacağı zam oranı belli oldu. 

Memur ve memur emeklileri yüzde 34,85 enflasyon farkı alacak. Yüzde 7'lik toplu sözleşme zammıyla temmuz ayı toplam zam oranı yüzde 41,85 olacak. En düşük memur maaşı 9 bin TL, en düşük emekli memur maaşı da 6 bin TL oldu.

Haberin Devamı

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de yılda iki kez aylıklarına zam alıyor. Bu oran 6 aylık enflasyon rakamına göre belirleniyor. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 42,35 zam alacak.