Ekonomi Memur zammı için tarih netleşti! AK Parti'den açıklama var

Memur zammı için tarih netleşti! AK Parti'den açıklama var

Paylaş
Memur zammı için tarih netleşti! AK Parti'den açıklama var

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, en düşük memur maaşını 22 bin liraya çıkartacak kanun teklifinin yarın Meclis Başkanlığı'na sunulacağını duyurdu.

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, "En düşük memur maaşını 22 bin TL yapacak kanun teklifini bu hafta Meclis’e sunacağız." dedi. Teklifin Meclis Başkanlığı'na yarın verilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kabine toplantısı sonrasında memur zamlarına ilişkin çalışmanın son durumu hakkında bilgi verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan,, düzenlemenin bu hafta Meclis'e sunulup sunulmayacağına ilişkin soruya "Çalışma Bakanlığı olarak biz çalışıyoruz. İnanın yoğun bir mesai harcanıyor. Cumhurbaşkanı’nın söylediği gibi meclis tatile girmeden önce... Bazı değişkenleri de dikkate almak lazım. Çok kapsamlı düşünülüyor kimsenin mağdur olmaması için. Çalışanlarımızın refahın arttırılması bizim için önemli" yanıtını verdi.

Işıkhan, "Zam çalışması tamamlandı mı?" sorusu üzerine de "Biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışma hayatının tek boyutu yok. Asgari ücreti bitirdik. İşveren ve çalışanlarımızı mutlu etmeye çalıştık. Burada da aynı, refah ve yaşam kalitesini arttırmak öncelikli hedefimiz, enflasyona ezdirmemek. O doğrultuda ortak bir karar çıkar" diye konuştu.

Haberin Devamı