Ekonomi Memurların zam pazarlığında son vıraj

Memurların zam pazarlığında son vıraj

Paylaş
Memurların zam pazarlığında son vıraj

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde müzakereler, belirlenen takvim gereği 22 Ağustos'ta tamamlanacak.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde 1 Ağustos’ta başlayan süreç devam ediyor. Hükümetin 14 Ağustos’ta ilk zam teklifini sunmasıyla başlayan pazarlıklar, 17Ağustos’taki ikinci teklifle yoğunlaştı. İkinci zam teklifi 2024’ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025’in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 şeklinde olmuştu. Sendikalar yeterli bulmadığı teklifte zam oranının artırılmasını talep etmişti.

Haberin Devamı

KRİTİK KARAR YARIN

Belirlenen takvim gereği müzakere sürecinin 22 Ağustos’ta sona ereceği toplusözleşmesi görüşmelerinde, gözler Kamuİşveren Heyeti’nin (hükümetin) yapacağı yeni tekliflere çevrildi. Bu tarihe kadar taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması halinde görüşmelerde Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başlayacak. Yüksek yargı mensubu, bürokrat, sendikacı ve akademisyenlerden oluşan 11 kişilik Kurul, toplu sözleşmeye dairnihai kararını 31 Ağustos’a kadar verecek.