Ekonomi Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı? TCMB Mayıs ayı faiz kararı ne oldu? Faizler düştü mü, arttı mı?

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı? TCMB Mayıs ayı faiz kararı ne oldu? Faizler düştü mü, arttı mı?

Paylaş
Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı? TCMB Mayıs ayı faiz kararı ne oldu? Faizler düştü mü, arttı mı?

Merkez Bankası faiz açıklaması için 26 Mayıs Perşembe tarihi verilmişti. Yurt içi piyasalar bugün açıklanacak faiz kararına çevrildi. Geçtiğimiz ay yapılan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından faizlerin sabit bırakılmıştı. Peki, Mayıs 2022 Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı? İşte yanıtı...

Merkez Bankası faiz açıklaması piyasalar tarafından merakla bekleniyordu. Döviz ve altın fiyatlarında yaşanan yukarı yönlü hareket nedeniyle Mayıs 2022 Merkez Bankası faiz kararı oldukça önem taşıyor. Politika faizleri geçtiğimiz yıl yapılan indirimlerle yüzde 19’dan yüzde 14’e kadar düşürülmüş, TCMB sene başından bu yana da faizlerin sabit kalması kararına imza atmıştı. Merkez Bankası mayıs ayı faiz kararı da 26 Mayıs Perşembe saat 14.00 itibariyle açıklandı...

Haberin Devamı

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI MI?

Merkez Banaksı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı 26 Mayıs Perşembe günü toplandı. Alınan faiz kararı ise saat 14:00’te kamuoyu ile paylaşıldı.

MAYIS 2022 MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLDU?

Uzmanlar bugün gerçekleşecek Merkez Bankası PPK toplantısında geçtiğimiz aylarda olduğu gibi herhangi faiz artırımı ya da indirimi gibi bir durum beklemedikleri ve Mayıs ayında da TCMB’nin yüzde 14 olan politika faizini sabit tutmasını beklediklerini ifade etmişlerdi.

Merkez Bankası da yaptığı açıklamasında beklentiler doğrultusunda faizlerde değişikliğe gidilmediğini politika faizinin yüzde 14'te sabit bırakıldığını kaydetti. Böylelikle TCMB son 5 toplantıda faizlerde değişiklik yapmamış oldu.