Ekonomi Merkez Bankası faiz kararı ne zaman saat kaçta açıklanacak 2022? TCMB temmuz ayı faiz kararı yükselecek mi, düşecek mi, sabit mi kalacak?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman saat kaçta açıklanacak 2022? TCMB temmuz ayı faiz kararı yükselecek mi, düşecek mi, sabit mi kalacak?

Paylaş
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman saat kaçta açıklanacak 2022? TCMB temmuz ayı faiz kararı yükselecek mi, düşecek mi, sabit mi kalacak?

Merkez Bakası faiz kararı piyasalar ve vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Yurt içi ve yurt dışı gelişmelerin ışığında alınan kararlarla sene başından bu yana faizler sabit bırakılmıştı. Şahap Kavcıoğlu başkanlığında gerçekleşecek Para Politikası Kurulu toplantısının ardından TCMB temmuz ayı faiz kararını açıklayacak. Bu kapsamda Merkez Bankası faiz kararı ne zaman saat kaçta açıklanacak 2022? TCMB temmuz ayı faiz kararı yükselecek mi, düşecek mi, sabit mi kalacak? Soruları günün en çok merak edilen konuları arasına girdi…

Merkez Bankası faiz kararı için artık sayılı saatler kaldı. Diğer yandan Avrupa Merkez Bankası kararı da bugün açıklanacak. ABD Merkez Bankası FED’in faiz açıklaması ise 27 Temmuz’da açıklanacak. TCMB geçtiğimiz ayki faiz açıklamasında politika faizini yüzde 14’te sabit tuttuğunu ifade etmiş, jeopolitik risklerin yılın ilk yarısında olumsuz yönde gerçekleştiğine dikkat çekmişti…

Haberin Devamı

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK 2022?

Merkez Bankası faiz kararı bugün (21 Temmuz Perşembe) saat 14.00’te açıklanacak.

TCMB TEMMUZ AYI FAİZ KARARI YÜKSELECEK Mİ, DÜŞECEK Mİ, SABİT Mİ KALACAK?

TCMB faiz kararı açıklaması öncesinde konuya ilişkin Milliyet'e açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sefer Şener Merkez Bankası'nın faiz kararıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz ile ilgili vereceği karar piyasa beklentisine doğru orantılı olacaktır. Merkez Bankası’nın faizi 14 seviyesinde sabit tutması beklenmektedir.

Gerek Fed’in agresif tavrı gerekse ECB’nin kararı doğal olarak TCMB’nin de birtakım verileri gözden geçirmesine sebep olacaktır. Çok yüksek ihtimalle TCMB bu haftaki faiz kararında değişikliğe gitmeyecektir.

Diğer taraftan TCMB’nin faiz kararına etki yapan küresel enflasyon ve Türkiye’deki enflasyon düşünüldüğünde ayrıca Fed ve ECB başta olmak üzere gelişen ve gelişmekte olan ülke merkez bankalarının kararları da göz önüne alındığında TCMB’nin yeniden birtakım doneleri gözden geçirmesi gerekmektedir. Ancak piyasa beklentileri de Merkez Bankası’nın faizi sabit tutacağı yönündedir."

Haberin Devamı