Ekonomi Merkez Bankası toplantısı ve faiz kararı ne zaman? TCMB 2022 Haziran ayı faiz kararı ne olur?

Merkez Bankası toplantısı ve faiz kararı ne zaman? TCMB 2022 Haziran ayı faiz kararı ne olur?

Paylaş
Merkez Bankası toplantısı ve faiz kararı ne zaman? TCMB 2022 Haziran ayı faiz kararı ne olur?

Merkez Bankası toplantısı ve faiz kararı ekonomi gündeminin ilk sıralarında yer alıyor. Mayıs ayında gerçekleşen TCMB Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizinin sabit kalması yönünde karar alınmıştı. Gözler şimdi para piyasalarında hareketli günlerin yaşandığı haziran ayı faizine çevrildi. İşte, Merkez Bankası toplantısı ve haziran ayı faiz kararına dair ayrıntılar…

Merkez Bankası toplantısı ve faiz kararı döviz ve altın piyasasında yaşanan hareketlilik nedeniyle her zamankinden daha yoğun şekilde merak ediliyor. Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu başkanlığında, üyeler Dr. Emrah Şener, Mustafa Duman, Taha Çakmak, Prof. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu ve Prof. Dr. Yusuf Tuna gerçekleşen Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından haziran ayı faiz kararı kamuoyu ile paylaşılacak.

Haberin Devamı

MERKEZ BANKASI TOPLANTISI VE FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Merkez Bankası toplantısı 23 Haziran Perşembe günü gerçekleşecek. Faiz kararı ise aynı gün saat 14:00’te açıklanacak.

TCMB 2022 HAZİRAN AYI FAİZ KARARI NE OLUR?

TCMB 2022 Haziran ayı faiz kararına ilişkin ekonomistlerden henüz bir açıklama gelmedi. Ancak konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada ayrıntılara değindi. Ekonomi gündemini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sorunun bir tarafında vatandaşlarımızın bir kısmının tasarruflarını hala döviz cinsinden yapmaktaki ısrarı var. Diğer tarafta büyüyen ekonomimizin gerektirdiği ithal ve küresel ağların ortaya çıkardığı döviz talebi var. Bunun için vatandaşlarımıza kur korumalı mevduat gibi, konut kredisi gibi, tasarruflarını kendi paramıza kaydıracak alternatifler sunuyoruz. Vatandaşlarımızın bir kısmı hala yatırımlarını döviz cinsinden yapmakta ısrar ediyor. Ülkemize döviz girişini hızlandıracak yeni yöntemler geliştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Faiz artışı yapılmayacağını belirten Erdoğan, "Kimse bizden şunu beklemesin. Bu iktidar faizi artırmayacak, faizi düşürmeye devam edecek." ifadelerini kullandı.

BU açıklamalar ışığında haziran ayı için de bir faiz artışının söz konusu olması beklenmiyor.

MAYIS AYI FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), mayıs ayında politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 14'te sabit bıraktı.