Ekonomi Merkez Bankası'na yeni başkan yardımcıları

Merkez Bankası'na yeni başkan yardımcıları

Paylaş
Merkez Bankası'na yeni başkan yardımcıları

Resmi Gazete'de ​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkan yardımcıları Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alındı. Yerlerine; Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hatice Karahan atandı.

Merkez Bankası Başkanlığı’na Hafize Gaye Erkan’ın getirilmesinin ardından yönetimde üst düzey görev değişiklikleri gerçekleşti. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzalı kararname ile Merkez Bankası’nın üç Başkan Yardımcısı; Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevlerinden alındı. Yerlerine Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan atandı. Sosyal medyada yeni atamalar hakkında yorum yapan ekonomistler ve piyasa profesyonelleri, tecrübeleriyle tanınan üç ismi olumlu karşıladı. Özellikle atamalarda öne çıkan en önemli isim, piyasa tarafından iyi bilinen ve sevilen Cevdet Akçay oldu. Atama kararının duyurulmasıyla Akçay, sosyal medyada gündem oldu.

Haberin Devamı

İŞTE YENİ ATANAN İSİMLERİN EĞİTİM VE KARİYERLERİ

Osman Cevdet Akçay, Boğaziçi Üniversitesi ekonomi bölümünden mezun olup, New York City University Graduate School and University Center’dan M.Phil ve Ph.D derecelerini aldı. Bir süre akademisyenlik yapan Akçay, Koç Finansal Hizmetler ve Yapı Kredi Bankası’nda baş ekonomist olarak 1 Mayıs 2018 tarihine kadar Ekonomik Araştırmalar Bölümü’nün başında bulundu.

Fatih Karahan, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve Matematik bölümlerinden mezun olup, 2010 yılında Pensilvanya Üniversitesi Ekonomi yüksek lisansı, 2012 yılında Ekonomi bilim dalında doktorasını tamamladı. Karahan, 2012-2022 yılları arasında New York Merkez Bankası’nda ekonomist görevinde bulundu.

Haberin Devamı

Hatice Karahan, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra aynı üniversitede İktisat yüksek lisans eğitimini tamamladı ve Ekonomi doktorasını Syracuse University’de yaptı. TİM, MÜSİAD, İSO ve DEİK gibi iş dünyasının çeşitli kuruluşlarına ekonomi danışmanlığı yapan Karahan, 2017 yılında da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ekonomiden sorumlu danışmanı oldu.