Ekonomi Merkez Bankası'ndan özel bankalara dolar talimatı

Merkez Bankası'ndan özel bankalara dolar talimatı

Paylaş
Merkez Bankası'ndan özel bankalara dolar talimatı

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Kur Korumalı Mevduat’tan dövize geçmek isteyenlerin likidite ihtiyacını karşılamak üzere Merkez Bankası’nın kamu bankalarına 1 milyar dolar satış yaptığı yazmıştı. Selvi, bugünkü yazısında da Merkez Bankası'ndan özel bankalara dövizle alakalı resmi bir talimat gittiğini yazdı.

İşte o yazı...

Haberin Devamı

Dünkü yazımda Kur Korumalı Mevduat’tan dövize geçmek isteyenlerin likidite ihtiyacını karşılamak üzere Merkez Bankası’nın kamu bankalarına 1 milyar dolar satış yaptığını belirtmiştim.

Bunun kuru baskılamak için değil tam aksine döviz likiditesini karşılamak için yapıldığını ifade etmiştim. Önemli de bir haber vermiştim. Merkez Bankası’nın aynı uygulamayı özel bankalara yapacağını bildirmiştim.

MERKEZ BANKASI’NDAN ÖZEL BANKALARA

Merkez Bankası tarafından dün özel bankalara resmi bir talimat gitti.

Merkez Bankası, “Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesap sahiplerinin vade tarihlerinde hesaplarını yenileme ilgileri devam etmekle birlikte, vade sonunda talep etmeleri halinde döviz piyasasında likidite ihtiyacı oluşabilmektedir. Bu kapsamda, bankaların vade sonunda ihtiyaç duyacakları döviz likiditesinin piyasa koşulları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nca doğrudan karşılanabilmesine ve bankaların döviz likiditesi yönetimine destek olunmasına karar verilmiştir” deniliyor. Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası Başkanı olduğu günden bu yana sadeliğin ve şeffaflığın altını çiziyor. Bu da o yönde atılmış önemli bir adım.

Haberin Devamı