Ekonomi Milli Piyango biletlerinin yüzde 75’i şimdiden satıldı! Büyük ikramiye 400 milyon TL...

Milli Piyango biletlerinin yüzde 75’i şimdiden satıldı! Büyük ikramiye 400 milyon TL...

Paylaş
Milli Piyango biletlerinin yüzde 75’i şimdiden satıldı! Büyük ikramiye 400 milyon TL...

Milli Piyango’nun özel yılbaşı çekilişi için geri sayım sürüyor. Yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye 400 milyon lira, dağıtılacak toplam ikramiye tutarı ise 2 milyar 355 milyon 650 bin lira olacak.

Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde 400 milyon liralık büyük ikramiyenin tamamı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dağıtım garantili olacak. Belirlenen kuralla bilet payına bakılmaksızın büyük ikramiye, isabet ettiği satılan bilet ya da biletler arasında eşit olarak paylaştırılacak. Milli Piyango yılbaşı çekilişi büyük ikramiye satılan bilete çıkana kadar devam edecek. Büyük ikramiye çekilişi 31 Aralık gecesi televizyonda canlı olarak yayınlanacak ve tüm çekiliş sonuçları Milli Piyangonun internet sayfasından açıklanacak.

Haberin Devamı

Milli Piyango’nun yılbaşı biletleri yoğun ilgi görüyor. Toplamda biletlerin yaklaşık yüzde 75’inin satıldığını belirten İstanbul Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Yazıcı, “Satışlar bu yıl çok iyi gidiyor. Geçen seneye göre ilgi daha da arttı” dedi. Yazıcı, “Biletlerin yarıya yakını İstanbul’da satılıyor. Büyük ikramiyelerin, seyyarlardan daha çok çıktığını söylemek isterim. Çünkü klasik piyangonun yüzde 70-80’ini seyyar bayiler satıyor” açıklamasını yaptı.

30 YIL SONRA GİŞEDE BİLET SATTI

Öte yandan Nimet Abla’nın yeğeni Nimet Özden de 30 yıl sonra ilk defa gişeye çıkarak büyük ikramiye için bilet sattı. Nimet Özden, “Herkese bol şanslar diliyorum. İnşallah büyük ikramiyeleri benim elimden veririz. Geçen yıla göre bu yıl çeyrek daha fazla gidiyor. Günde 50 bin tane bilet satıyoruz. Son bir hafta on gün içinde bu satış sayısı daha da artacaktır. Tamamının dağıtım garantili olması da önemli bir faktör” dedi.

Haberin Devamı