Ekonomi Modanisa'nın tamamını aldı

Modanisa'nın tamamını aldı

Paylaş
Modanisa'nın tamamını aldı

Portföy yönetim şirketi Re-Pie Portföy, modern muhafazakâr giyim alanında online giyim platformu Modanisa’nın tamamını satın aldı.

140 ülkeye ihracat yapan ve fiziksel mağazalarla büyümesini hızlandırmayı hedefleyen Modanisa için Re-Pie Portföy tarafından kurulan ve yatırımcı kabulüne devam eden Re-Pie Portföy Embedded Girişim Sermayesi Yatırım Fonu şimdiye kadar şirkete 12 milyon dolar yatırım yaptı.

Haberin Devamı

UNICORN HEDEFİ

 Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel, “Gelirlerinin yüzde 80’ini ihracattan elde eden Modanisa’nın şimdiye dek online platformları ile dünya genelinde milyonlarca tüketiciye ulaşarak elde ettiği marka değerini, kâr marjı yüksek fiziksel mağazacılık ile daha da yukarı taşıması için gerekli yatırımı sağlıyoruz” dedi. Çamlıbel, Modanisa’yı Türkiye’den çıkan yeni bir unicorn (1 milyar dolar veya daha fazla değere sahip şirket) olması için destekleyeceklerini söyledi.

27 MAĞAZAYA ULAŞACAK

Yılbaşından beri açtığı mağazalar ile var olan 6 mağazasını 9’a çıkaran Modanisa, yıl sonunda 27 mağazaya ulaşarak yüzde 200 büyümeyi hedefliyor. Türkçe’nin yanı sıra Arapça, İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinde alışveriş imkanı sunan Modanisa, ayda 20 milyon ziyaretçiye mobil uygulaması ve internet sitesinden ulaşıyor. Ayrıca Londra, Dubai, Jakarta gibi önemli merkezlerde Türk tasarımcıların ürünlerini Modest Fashion Week moda organizasyonları ile dünya sahnesine çıkarıyor.

Haberin Devamı