Ekonomi Motorin fiyatları değişiyor! Zam yolda

Motorin fiyatları değişiyor! Zam yolda

Paylaş
Motorin fiyatları değişiyor! Zam yolda

Dolar ve petroldeki hareketlilik akaryakıt fiyatlarını etkiliyor. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre; gece yarısı benzine gelen indirimin ardından bu gece motorine zam geliyor. Zam motorinin litre fiyatı 1 lira 27 kuruş olarak yansıyacak. İşte 16 Haziran'dan ititbaren geçerli olacak yeni motorin fiyatları...

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalganlanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor.

Haberin Devamı

BENZİNDE İNDİRİM, MOTORİNE ZAM

Gece yarısı itibariyle, benzin fiyatlarında 97 kuruş indirim gerçekleşirken, değişiklik pompa fiyatlarına yansıdı. Motorinde ise 16 Haziran itibariyle 1 lira 27 kuruş zam bekleniyor.

YENİ MOTORİN FİYATLARI

Bu zammın ardından İstanbul'da 27,90 TL'ye satılan motorin 29,17'ye, Ankara ve İzmmir'de 28 TL'ye satılan motorin ise 29,27'ye satılacak.

YENİ BENZİN FİYATLARI

Benzindeki 97 kuruşluk indirimin ardından İstanbul'da 28.46'dan satılan benzinin litresi 27.51'e düştü. Benzinin litresi Ankara ve İzmir'de 28.58'den 27.63'e indi.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Haberin Devamı