Ekonomi Nakdi ücret desteği uzadı mı? Kabine toplantısında işsizlik maaşı uzatıldı mı?

Nakdi ücret desteği uzadı mı? Kabine toplantısında işsizlik maaşı uzatıldı mı?

Paylaş
Nakdi ücret desteği uzadı mı? Kabine toplantısında işsizlik maaşı uzatıldı mı?

Nakdi ücret desteği uygulaması 30 Haziran tarihi itibariyle son bulmuş, işsizlik maaşı alan vatandaşlar, son ücretlerini Temmuz ayı başında almıştı. Şimdi gözler, bugün gerçekleşecek olan Kabine toplantısına çevrildi. Nakdi ücret desteği uzatılacak mı? Kabine toplantısında işsizlik maaşı uzatılır mı? İşte ayrıntılar…

Nakdi ücret desteği, pandemi döneminde işten çıkan vatandaşlara bir nebze de olsa destek sağlamıştı. Koronavirüs ekonomik tedbirleri arasında yer alan ve halk arasında işsizlik maaşı olarak da bilinen nakdi ücret desteğinin süresi bir ay kadar uzatılmış ve 30 Haziran tarihinde son bulmuştu. Peki, Kabine toplantısında işsizlik maaşı uzatılır mı?

Haberin Devamı

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ UZATILACAK MI?

2020 Nisan ayında başlayan nakdi ücret desteğinin mayıs ayında sona ermesi beklenirken, alınan yeni bir kararla 30 Haziran tarihine kadar uzatılmıştı. Asgari ücrete yapılan zamla birlikte günlük 47,70 TL olan işsizlik maaşının uzayıp uzamayacağına ilişkin bir bilgi bulunmuyor.

KABİNE TOPLANTISINDA İŞSİZLİK MAAŞI UZATILIR MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine toplantısının ardından Millete Sesleniş konuşması yaptı ancak nakdi ücret desteğine dair bir bilgi aktarmadı.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NEDİR?

Koronavirüs (Covid-19) salgınının sosyal ve ekonomik hayata etkilerinin azaltılması için, 4447 sayılı Kanunun geçici 24. maddesi kapsamındaki kişilere ücretsiz izne çıkarıldıkları ya da işsiz kaldıkları dönem için İşsizlik Sigortası Fonundan ve İŞKUR tarafından yapılan ödemedir.

Haberin Devamı