EkonomiOda ve borsa başkanlarına yeşil pasaport müjdesi

Oda ve borsa başkanlarına yeşil pasaport müjdesi

Paylaş
Oda ve borsa başkanlarına yeşil pasaport müjdesi

İş dünyası son dönemde Avrupa Birliği’ne (AB) girişte vize sorunu yaşıyordu. Bir başka deyişle Türkiye’nin üyesi olduğu Gümrük Birliği, malların serbest dolaşımını öngörüyorken, bu sürecin asli unsuru olan iş insanları vize engeli yüzünden gerekli seyahatleri gerçekleştiremiyordu. Schengen bariyerinin, ekonomik ve ticari ilişkileri sekteye uğrattığını dile getiren iş dünyası, vize sıkıntısının boyutunun her geçen gün büyüdüğüne dikkat çekip, çare arıyordu. İş dünyasının beklediği müjdeli haberi dün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu’na katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan verdi.

DIŞ TEMASLARI KOLAYLAŞACAK

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında, 365 oda ve borsa başkanı için yeşil pasaport verileceğini duyurdu. Erdoğan, “Özel sektörün kanaat önderlerinin dış temaslarını kolaylaştıralım ki, yolumuz açılsın. Dolayısıyla oda-borsa camiamızın da yeşil pasaportu fazlasıyla hak ettiklerini düşünüyoruz” dedi. Ekonomiye ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Ekonomi programımızın neticelerini çeşitli alanlarda görmeye başladık. Ülkemizin risk primi giderek düşüyor. Rezervlerimiz 127 milyar dolar seviyesine yükseldi. Kamuda harcama kontrol ve kesintilileriyle tasarrufu artırıyoruz. Yapısal reformları hızlandırıyoruz” dedi.

SEÇİMSİZ 4 YIL YAPISAL REFORMLAR İÇİN FIRSAT

Törende konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iş dünyasına gösterdiği destekten dolayı teşekkür etti. Önümüzdeki seçimsiz 4 yılın yapısal reformların hayata geçirilmesi için ciddi bir fırsat olduğuna değinen Hisarcıklıoğlu, özellikle yüksek enflasyondan kurtulma hedefini çok önemli gördüklerini belirtti. Hisarcıklıoğlu, Erdoğan’dan KOBİ’lere pozitif ayrımcılık yapılmasını ve kredi sınırlaması dışında tutulmasını istedi.

Haberin Devamı

DEPREM RİSKİNE KARŞI YENİ SANAYİ HAVZASI

Hisarcıklıoğlu ayrıca büyük yatırım iştahı olan iş dünyasının sanayi yatırımları için yer bulamadığını belirterek, tarımda kullanılmayan arazilerin sanayiciye açılmasını talep etti. Deprem riskine karşı da Orta Anadolu-Doğu Akdeniz hattında yeni bir sanayi havzası kurulmasını öneren Hisarcıklıoğlu, “Böylece hem Marmara’nın kentsel dönüşümünü hızlandırabilir, hem de Marmara’da yüksek teknolojili yeni yatırımlar için alan açabiliriz” diye konuştu.