Ekonomi Orta gelirliye konut kampanyasında tarih belli oldu

Orta gelirliye konut kampanyasında tarih belli oldu

Paylaş
Orta gelirliye konut kampanyasında tarih belli oldu

Orta gelirliye konut kampanyasının detayları belli oluyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, 4 Ocak Çarşamba günü kampanyaya ilişkin detayları açıklayacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, bir süredir üzerinde çalışılan ve son şekli verilen orta gelirli ailelere yönelik konut kampanyasına ilişkin detayları 4 Ocak Çarşamba günü saat 10.00’da Ankara’da yapılacak ortak basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşacak.

Haberin Devamı

BAKAN KURUM DUYURMUŞTU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta gelir grubu konut kampanyası için ilk defa rakam paylaşmıştı. 81 ilde 100 bin konut yapılmasının planlandığını ifade eden Bakan Kurum, ''TOKİ Sosyal Konut Projesi ile dar gelir grubu için süreç tamamlandı. Sırada orta gelir grubu var. Bu konuyla ilgili çalışmalar artık şekillenmeye başladı. Bu ay içerisinde detayları paylaşmayı planlıyoruz." demişti.

YILDA 600 BİN KONUT

Yılda 600 bin konut üretildiğini belirten Bakan Kurum, bunun yüzde 15-20'sinin bu kapsama girdiğini, dolayısıyla yaklaşık 100 bin konutun kampanyaya gireceğini bildirmişti. Kurum 81 ilde orta ve orta gelir grubu üzerindeki vatandaşları kapsayacak bir kampanya olacağının altını çizmişti.

Haberin Devamı

 

İŞTE ORTA GELİR KONUT PROJESİ İÇİN DETAYLAR

Sabah'ın haberine göre; Konut kampanyasından yararlanmak için bazı şartlar getirilecek.

İşte onlardan bazıları:

  • Başvuru sahibinin üzerine konut olmaması
  • 1. derecede yakınların üzerine konut olmaması
  • Belirlenecek gelir grubunun üzerindekiler başvuramayacak
  • Alınacak konut 4-5 yıl boyunca satılamayacak
  • Kredi geri ödemesinde 1-2 yıl geri ödemesiz dönem planlanıyor
  • Kredi faizleri yüzde 0,69 ila 0,99 arasında değişkenlik gösterecek. Bu faiz oranları başvuru sahibinin gelirine göre belirlenecek
    15 yıl vade ile ödeme yapılacak