Ekonomi Ortak yayında rekor bağış

Ortak yayında rekor bağış

Paylaş
Ortak yayında rekor bağış

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremi milyonları derinden sarstı. Ülkeyi yasa boğan deprem felaketinde yaraları sarmak için 7’den 70’e herkes ilk günden itibaren seferber oldu.

Deprem bölgesindeki ihtiyaçların giderilmesi için dün tüm televizyon kanalları ortak yayın gerçekleştirdi. Akşam saat 20.00’den itibaren düzenlenen ‘Türkiye Tek Yürek’ adlı yardım programın moderatörlüğünü Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Çağla Şikel, Tümer Doğru, Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Deniz Bayramoğlu, Didem Arslan Yılmaz yaptı. Yayında sanat, iş ve spor dünyasının önde gelen isimleri ve halk depremzedelere destek oldu. Toplanan bağış 5 saatte 114 milyar 609 milyon 214 bin liraya ulaştı. Atılan SMS sayısı da 7 milyon 462 bin oldu.

Haberin Devamı

30 BİN KONUTA BAŞLANIYOR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da yayının başında telefonla bağlanarak şunları söyledi:

Enkaz kaldırma ve şehirlerimizin yeniden kurulmasına yönelik çalışmalar için hemen kolları sıvadık. Mart ayı başı itibariyle ön çalışmaları tamamlanan yerlerde 30 bin konutun temelini atarak inşaya başlıyoruz. Amacımız 1 yıl içinde yıkılan her binanın yerine insanımızın güvenle, huzurla oturabileceği konutları teslim etmeye başlamaktır. İnşallah el birliğiyle bu imtihanın da üstesinden geleceğiz. Kabine toplantımızda oradaki arkadaşlarımla kendi aramızda 136 milyon 589 liralık bir yardım topladık.

AFAD VE KIZILAY’A BAĞIŞLANACAK

İşte dün yapılan bağışlardan bazıları:

* Turkcell: 3.5 milyar TL * Baykar Teknoloji: 2 milyar TL * TMSF: 2 milyar TL * Borsa İstanbul Grubu: 2 milyar TL * Türkiye Sigorta: 2 milyar TL

Haberin Devamı

* Türk Telekom: 2 milyar TL. * THY: 2 milyar TL * Kalyon Holding: 950 milyon TL * Zirve Holding Turkuaz Medya Grubu: 700 milyon TL

* Cengiz Holding: 500 milyon TL + 2 milyar 500 milyon TL * Ahlatçı Holding: 100 milyon TL * Zorlu Holding: 30 milyon TL

* Artaş Grubu: 20 milyon TL * Türk-İş: 20 milyon TL. * Korea Telecom: 15 milyon TL.  * ETİ Gıda: 10 milyon TL Memur-Sen: 10 milyon TL

* Ölmez Madencilik: 10 milyon TL  * DAP Yapı: 10 milyon TL  * Sami Çebi: 5 milyon TL  * Yusuf Çetin (Süryani Cemaati Ruhani Lideri): 1 milyon 250 bin TL  *  Bilfen Okulları: 1 milyon TL  * Gülle Tekstil: 1 milyon TL  * Emre Konuk: 1 milyon TL  * Bonna Porselen: 1 milyon TL 

* Kenan Kıran: 1 milyon TL  * Ahmet Çoban 1 milyon TL  * Avrupa Müzik: 500 bin TL * Nihat Hatipoğlu: 200 bin TL * Ebubekir Şahin (RTÜK Başkanı): 200 bin TL

DEMİRÖREN HOLDİNG’DEN 50 MİLYON LİRA

Yayına katılan Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, babası merhum Erdoğan Demirören adına 50 milyon TL bağışladı. Demirören Holding daha önce de AFAD ile koordineli olarak acil ihtiyaç malzemesini bölgeye göndermiş bu yardımların tutarının da 50 milyon TL olduğu açıklanmıştı.

İŞ BANKASI’NDAN BÜYÜK KATKI

ORTAK YAYIN DIŞINDA DÜN GÜN İÇİNDE BİRÇOK KURUM DESTEK AÇIKLAMALARI YAPTI. İŞTE ÖNE ÇIKANLAR:

Haberin Devamı

İŞ BANKASI GRUBU deprem bölgesi için AFAD’a 1 milyar TL bağış yaparken, inşa edilecek deprem konutları için de 1 milyar 750 milyon TL tutarında destek sağladı. Banka bölgedeki depremlerde hayatını kaybeden müşterilerinin tüm bireysel kredi borçlarını silme kararı aldığını, bölgede yaraları sarmak, üretim ve istihdam seferberliğini başlatmak için de ilk aşamada 10 milyar TL’lik kaynak ayırdığını duyurdu. Banka ayrıca bölgedeki kredi ve kart borçlarını da faizsiz öteledi, depremzede çocuklarımızın eğitimine de katkı sunuyor. AFAD, Türk Kızılayı, AKUT ve Ahbap bağışları 6 ay faizsiz taksitlendiriliyor, bölgeye barınma, ısınma, lojistik ve gıda yardımı ulaştırılıyor.

AKBANK, yardım seferberliğine 650 milyon TL destek sağladı. Banka ayrıca, afet bölgesindeki yardım faaliyetlerine destek vermek üzere kapsamlı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu doğrultuda bankacılık ihtiyaçları için finansal kolaylıkları hızla hayata geçirirken; barınma, ısınma ve beslenme gibi öncelikli ihtiyaçlar için de ilgili kurumların koordinasyonuyla yaşam konteyneri, jeneratör, ısıtıcı, yatak, battaniye, erzak gibi malzemeleri bölgeye sevk etti.

Haberin Devamı

KOÇ HOLDİNG destekleriyle ilgili, “Topluluk şirketlerimizle bölgeye gerçekleştirdiğimiz yardımların tutarı 200 milyon TL’yi geçti. Buna ilave olarak bölgedeki iş ortaklarımızın ve müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu finansal destekleri de sağlamaya devam ediyoruz” açıklaması yaptı.

EKSİM HOLDİNG, deprem bölgesine 200 milyon TL destek sağladı.

HONDA TÜRKİYE, depremden etkilenen bölgelerde kullanılmak üzere jeneratör, konteyner ev ve diğer acil ihtiyaçları karşılayabilecek destek paketlerini AFAD ile koordineli olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

HEPSİBURADA, 1 milyon adedin üzerinde ürünü ihtiyaç sahiplerine teslim etti. Şirketin, deprem bölgesine gönderdiği destek 115 milyon liraya ulaştı.