Ekonomi OSB’lerin güç kaynağı yeşil hidrojenden

OSB’lerin güç kaynağı yeşil hidrojenden

Paylaş
OSB’lerin güç kaynağı yeşil hidrojenden

Sürdürülebilir enerjinin en önemli dinamiklerinden olan ‘yeşil hidrojen’ alanında çalışmalar hızla artıyor. Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği (H2DER) ile Bandırma’da yer alan Marmara Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arasında, yeşil hidrojen üretim ve Ar-Ge Merkezi kurulmasına yönelik işbirliği anlaşması imzalandı.

Kurulacak tesiste, öncelikle OSB’nin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yeşil hidrojen üretilecek. Tesis aynı zamanda, yeşil hidrojen depolanması ve transferi gibi alanlarda araştırma faaliyetleri yapacak.

Haberin Devamı

NET SIFIR HEDEFİ

Yeşil Hidrojen Üreticileri Derneği Başkanı Yusuf Günay, yeni bir çağ içinde olunduğunu belirterek, “Bunu hidrojen çağı olarak adlandırabiliriz. 2050 net sıfır hedefi için en değerli dönüşüm alanı enerjidir. Yeşil dönüşümün güç kaynağı da yeşil hidrojen olacaktır. Avrupa Birliği’nin öncülük ettiği gelişmeler, enerji arz güvenliğinden ekonomik boyutuna kadar çok yönlü fayda sağlayacaktır” dedi. Marmara OSB Yönetim Kurulu Başkanı Menderes Akar da “Hem bölgemizin potansiyelini ortaya koymak hem de torunlarımıza sürdürülebilir bir dünya bırakmak sorumluluğu ile çalışıyoruz” diye konuştu.

ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

Toplantıya ev sahipliği yapan Linde Gaz Genel Müdürü Adnan Ünal ise şunları söyledi: “80 yıldır hidrojen üretim ve satışı alanında varız. Yeşil hidrojen bütün dünyada gelişen bir sektör. Avusturya’da, Almanya’da, yeşil hidrojenle çalışan otobüsleri kentlerde görebiliyorsunuz. Ancak alınacak çok yol var. Uluslararası entegrasyon, standardizasyon henüz oluşuyor. Kamunun desteği de gelişiyor. H2DER ve Marmara OSB işbirliği ile kurulacak merkez gibi yapıların verdiği mesaj, bu nedenle öncelikli ve önemlidir.”

Haberin Devamı