Ekonomi Otel yatırımına 'rekor' dopingi

Otel yatırımına 'rekor' dopingi

Paylaş
Otel yatırımına 'rekor' dopingi

Geçtiğimiz yılı 56.7 milyon ziyaretçi ve 56 milyar dolar gelirle kapatan Türkiye turizm sektöründe, 2024’te 60 milyon ziyaretçi ve 60 milyar dolarlık rekor gelir hedefleniyor.

2028 gelir hedefi ise 100 milyar dolar. Otel yatırımcıları da bu pastadan pay almak için yatırımlarına hız kazandırıyor. 58 yıllık bir geçmişe sahip Dedeman Hotels&Resorts International da 2024’ü atılım yılı olarak değerlendiriyor. Hali hazırda 29 hizmete açık ve imzalanmış 24 proje ile toplam 53 oteli olan marka, 2025 yılı sonuna kadar hizmete açık ve imza aşaması tamamlanmış otel sayısını 100’e çıkarmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

YILA HIZLI BAŞLADI

Yatırımlarla ilgili bilgileri Dedeman Turizm Yönetimi’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı olan Ergün Demiray paylaştı. Büyüme stratejisi kapsamında 2024’e hızlı bir giriş yaptıklarını belirten Demiray, “Önce Almati ve Karabük otellerini açtık. Sonra Sapanca, Çanakkale ve Istranca (Kırklareli) otellerinin imzalarını attık. 15 Şubat’ta Bakü, Batman ve Kemer’in franchise sözleşmelerini imzaladık. Park Dedeman Bakü, yurt dışındaki 4’üncü otelimiz. Batman’daki The Mesopotomia Managed by Dedeman da ‘Managed by Dedeman’ markamızın üçüncü oteli olacak. Dedeman Kemer Resort ile de Antalya’da olacağız” diye konuştu.

2.5 MİLYON MİSAFİR HEDEFİ

Halka arz için de hazırlıklar yaptıklarını anlatan Demiray, “Hizmet verdiğimiz ülke sayısını ise 10’a çıkarmayı hedefliyoruz. Yıl sonu hedefimiz markamıza katılan yeni otellerimizle birlikte 2.5 milyon misafir” diye konuştu. Türkiye’nin bayrak taşıyıcı markası Türk Hava Yolları’nın olduğu her yerde bir otel açmayı planladıklarını belirten Demiray, “Öncelikli olarak Balkanlar, Afrika, Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu’da yatırım yapacağız. 3 veya 4 yılda ise Amerika’da otel açmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

HAYVANLARA ÖZEL PROJE

Tüm bu yatırımlar dışında Mekke’de 800 kişilik bir otel için görüştüklerini belirten Demiray, İstanbul’da bir pet otel yani hayvan oteli hazırlamayı da planladıkları söyledi. Yeni kampanyalar hazırlandığını da anlatan Ergün Demiray, şunları söyledi: “Dedeman Loyal Club’ı bir sadakat programının ötesine taşıyoruz. Otelimizde konaklayıp puan kazananlar, yapılacak anlaşmalar kapsamında bu puanları başka yerlerde kullanabilecek. Ayrıca konaklamalarda, 1 Mart 2024 itibariyle Loyal Club üyesi olan kamu personeli ve gazetecilere yüzde 25, 0-12 yaş ücretsiz, 12-20 yaş grubuna yüzde 30, 20-30 yaş grubuna ise yüzde 20 indirim uygulayacağız.”