Ekonomi Otobüs pazarında iddiasını artırıyor

Otobüs pazarında iddiasını artırıyor

Paylaş
Otobüs pazarında iddiasını artırıyor

Avrupa’da yolcu taşımacılığında önemli oyunculardan IVECO BUS, Türkiye pazarındaki varlığını büyütüyor.

Markanın yetkili satıcısı FSM Demirbaş Otomotiv, Avrupa şehirlerarası segmentinde pazar lideri olan CROSSWAY’i düzenlenen lansmanla sektör profesyonellerinin beğenisine sundu. İlk CROSSWAY otobüsler 2023 sonunda Türkiye pazarına girdi. Satışı gerçekleşen 20 adet CROSSWAY otobüs Balıkesir ve Muğla Belediyesi’ne teslim edildi. Araçlar havalimanlarından şehir merkezlerine ve birçok lokasyona turist taşıyacak.

Haberin Devamı

HEDEF LİDERLİK

CROSSWAY, tasarruflu yakıt tüketimi, optimize edilmiş kişi sayısı (12 metre konfigürasyonda 55 koltuk) ile yolcular için konfor sağlarken, toplam sahip olma maliyeti sayesinde de bu görev için ideal bir alternatif oluşturuyor. IVECO BUS Asya ve Pasifik Bölgesi Ticari Operasyonlar Direktörü Marco Franza, “Hedefimiz, taşımacılık çözümlerimizi Türkiye’ye getirmek ve pazarda lider otobüs markası olmak. Çok yakında geniş araç yelpazemizden alternatif yakıtlı ve elektrikli otobüsleri de göreceksiniz” dedi.

BAKIM VE ONARIM KONTRATI

IVECO’nun bakım onarım kontratı ile ilgili bilgiler paylaşan IVECO Türkiye Yedek Parça Müdürü Mehmet Ayaz, “Sektörün önem verdiği konulardan biri bakım ve onarım maliyetlerinin düşük ve öngörülebiliyor olması. Markamız ‘Elements’ adı verilen bakım onarım kontratları ile müşteri beklentilerini bu anlamda tam da istenildiği gibi karşılamakta. Müşteri koşullarını ve yıllık kat edilen kilometreleri esas alarak farklı kapsam alanlarına sahip kontratları müşterilere sunuyoruz’’ dedi.

Haberin Devamı

ELEKTRİKLİ DE YOLDA

CROSSWAY, şehirlerarası yolcu ve öğrenci taşımacılığı segmentinde Avrupa pazar lideri konumunda. 60 binin üzerindeki üretim ile FTP Endüstriyel tarafından geliştirilen araç yüksek güvenilirliği, her türlü yol koşuluna uygunluğu, düşük işletme maliyetleri, yüksek yakıt verimliliği, üstün konforu ve güçlü motoruyla öne çıkıyor. Sürdürülebilirliğe olan güçlü bağlılığıyla öne çıkan IVECO BUS sıfır emisyonlu araçlarını yakın zamanda Türkiye pazarına sunmayı hedefliyor.

TİCARETE ELEKTRİK EKONOMİSİ GELDİ

İngiliz markası Maxus, yüzde 100 elektrikli e-Deliver 3 modeliyle pazardaki önemli bir ihtiyacı karşılamayı hedefliyor. 118 kW gücündeki elektrik motora sahip Deliver 3, 371 kilometrelik WLTP şehir içi menziliyle günlük ihtiyaçları karşılıyor. Dahili AC şarj kapasitesi 11 kW olan model, 90 kW DC şarj kapasitesine sahip.

İKİ FARKLI SÜRÜŞ MODU

Bu sayede e-Deliver 3’ün bataryasını sadece 45 dakikada yüzde 5’ten yüzde 80’e kadar doldurabilmek mümkün oluyor. Kullanıcısına iki farklı sürüş moduyla daha ekonomik sürüş imkânı da sunan Maxus e-Deliver 3, trafik yoğunluğuna göre geliştirilmiş 3 farklı KERS ayarı ile azami miktarda enerji geri kazanımı elde ediyor.

Haberin Devamı

YÜZDE 85 TASARRUF

Yüksek kapasiteli bataryası ve verimli motoruyla e-Deliver 3, kullanıcılara önemli avantajlar sağlıyor. Şirket elektriği ile gece şarj edildiğinde, aracın 100 km enerji maliyeti yaklaşık 40 TL oluyor. Aynı hesaplama ile e-Deliver 3, dizel rakiplerinin ortalama yakıt tüketimi göz önünde bulundurulduğunda, yüzde 85’e varan tasarruf sağlıyor. Ayrıca Maxus e-Deliver 3, 5 yıl/100 bin kilometre araç garantisinin yanı sıra sunduğu 8 yıl/ 160 bin kilometre batarya garantisiyle de fark yaratıyor.

2 EURO PALET IÇIN YER VAR

4555 mm uzunluğu, 1780 mm genişliği ve 1895 yüksekliği ile Maxus e-Deliver 3, orta boy hafif ticari araçlar arasında önemli bir boşluğu dolduruyor. Araç, 2 Euro paletlik yük taşıma alanı sunuyor. Aracın standart donanım listesinde Apple CarPlay ve QDLink’i destekleyen dokunmatik ekran, geri görüş kamerası, ısıtmalı koltuklar, deri direksiyon simidi, elektrikli camlar ve elektrikli ayarlanabilen ısıtmalı yan aynalar yer alıyor.

Haberin Devamı

BAKIM ANLAŞMASINI DEVREYE ALDI

Scania, bakım anlaşması kampanyası başlattı. Kampanyada araç sahipleri yüzde 20’ye varan indirim ile 3 ay boyunca avantajlı kredi imkanından faydalanabilecek. 15 Mart’a kadar sürecek uygulamadan 4x2, 6x2 ve 8x2 araçlar yararlanabilecek. 60 bin TL’ye kadar olan kredilerde 3 ay vade için sıfır ve 6 ay vade için yüzde 0.73 faiz oranları geçerli olacak. 80 bin TL’ye kadar olan kredilerde 3 ay vade için sıfır ve 6 ay vade için yüzde 1.72 faiz uygulanacak. 2023 yılında satılan her 2 Scania araçtan 1’i bakım anlaşması tercih etti.