Ekonomi Otobüs ve midibüs ihracatında rekor

Otobüs ve midibüs ihracatında rekor

Paylaş
Otobüs ve midibüs ihracatında rekor

Yaklaşık 182 milyon dolarlık ihracat geliriyle tarihinde bir ilke imza atan TEMSA Kuzey Amerika’da yüzde 36, EMEA bölgesinde yüzde 31 ve Batı Avrupa’da yüzde 78’lik büyüme yakaladı.

Bugüne kadar dünyanın 70’e yakın ülkesinde 15 binden fazla aracı yollara çıkaran TEMSA, ihracat alanında tarihi başarıya imza attı. Otomotiv Sanayicileri Derneği verilerine göre, 2023’te hem otobüs hem de midibüs segmentinde, adetsel bazda sektörde ihracatını en çok artıran şirket olan TEMSA, ihracat gelirlerini yüzde 92 büyüterek 182 milyon dolara ulaştı.

Haberin Devamı

HER YIL ÜÇ HANELİ

TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu, “Son 3 yıla baktığımızda, her yıl üç haneli bir ciro büyümesi yakaladık. Bugün itibarıyla ciromuzun yaklaşık yüzde 61’ini uluslararası işlerimizden sağlarken, yüzde 39’unu ise Türkiye operasyonlarımızdan elde ediyoruz. Öncelikli pazarlarımız arasında başı çeken Kuzey Amerika’da yüzde 36’lık bir büyüme performansı ortaya koyarken; EMEA bölgesinde yüzde 31; Batı Avrupa’da ise yüzde 78’lik büyüme rakamları yakaladık” dedi.

ELEKTRİFİKASYONDAN SONRA HİDROJEN

Elektrifikasyon ve sıfır emisyon yolculuklarının 2010’ların başında başladığını belirten Tolga Kaan Doğancıoğlu, şunları kaydetti: “Sadece elektrifikasyonu değil, alternatif yakıtların tamamını kapsayan bir Ar-Ge yaklaşımıyla, geleceğin sürdürülebilir mobilitesine öncülük etmeyi hedefliyoruz. ASELSAN ile birlikte, Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otobüsünü piyasaya sunan şirket olarak bu kez de Portekiz merkezli CaetanoBus ile işbirliği halinde Türkiye’nin ilk şehirlerarası hidrojenli otobüsünü bu yılın sonunda seri üretime hazır hale getirmiş olacağız. Bu aracımızla birlikte, bugün 8’i elektrikli 2’si hidrojenli olmak üzere toplam 10 farklı sıfır emisyonlu araç portföyümüzde olacak. Bu anlamda, dünyada müşterilerine en yüksek sayıda sıfır emisyonlu araç alternatifi sunan şirketler arasındayız.”

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DE İLK EPD BELGESİ

TEMSA, geçtiğimiz yıl, Avenue Electron otobüsü ile EPD (Environmental Product Declaration) belgesini almaya hak kazandı. Firma bu belgeyi bir otobüs aracılığıyla alan Türkiye’de ilk, dünyada ise altıncı üretici oldu.

MERCEDES’TEN KREDİ DESTEĞİ

Şubat ayında Mercedes Vito sahibi olmak için Mercedes-Benz Kasko tercih edilmesi durumunda 4x4 çekiş tipindeki araçlarda 450 bin TL kredi için 5 ay vade ve sıfır faiz uygulanıyor. Vito 4x4 çekiş tipli modellerinde Mercedes-Benz Kasko tercih edilmesi halinde 1 milyon TL kredi kullanımında ve 12 ay vadede yüzde 3.29 faiz oranı mevcut. Far ve yağmur sensörü, rüzgâr savrulma asistanı ve şerit takip asistanı gibi standart güvenlik özellikleri ile farklılaşan Sprinter alımlarında da 450 bin TL kredi için, 5 ay vade ve sıfır faiz uygulanacak.

Haberin Devamı

SHE’S MENTORING PROGRAMI BAŞLIYOR

She’s Mercedes, 2015’ten bu yana dünya genelinde 70’i aşkın ülkede başarılı kadınları bir araya getiriyor. Yeni program hakkında bilgi veren Mercedes-Benz Otomobil Pazarlama ve İletişim Grup Müdürü Ezgi Kefeli, “3 farklı kategoride birinci olan ‘menti’lere toplam 1 milyon TL para ödülü verilecek. Menti’lerimiz bu ödülü yurtiçi veya yurtdışı eğitim desteği kapsamında kullanılabilecekler” dedi.

YENİ AERO SERİSİYLE YÜZDE 5 DAHA AZ YAKACAK

Volvo Trucks, araçlarını yeniliyor. Hem alternatif hem de konvansiyonel yakıtlı ağır ticari araçlarla ilgili Ar-Ge çalışmalarını sürdüren Volvo Trucks, yeni Aero serisini daha fazla üretkenlik ve güç için tasarladı. Yılın ikinci yarısında gelecek FH16 Aero, uzatılmış kabini, enerji verimliliği ve yüzde 5’e varan yakıt tasarrufu sağlayan aerodinamik tasarımıyla öne çıkıyor. Genişletilmiş doğrudan görüş kamera monitör sistemi yan aynaların yerini alarak görüş alanını açıyor ve arkadaki gece görüşünü de geliştiriyor. Markanın ürettiği yeni Aero 780 bg ile de sektörün en güçlü motoruna sahip oldu.

Haberin Devamı

TRAFIC AİLESİNDE FAİZ SIFIRLANDI

Şubatta Renault Finans’tan kredi kullanılması durumunda Trafic ailesinin perakende satın alımında 200 bin TL kredi desteği veriliyor. Uygulama ile 12 ay vade ve sıfır faiz ile aylık ödeme 16 bin 800 TL’ye geliyor. Trafic ailesinin karma karbondioksit salımı 186-191 (g/km); birleşik yakıt tüketimi 100 kilometrede 7.1-7.3 litre aralığında bulunuyor.