Ekonomi Otoda tüm zamanların en iyi satışı

Otoda tüm zamanların en iyi satışı

Paylaş
Otoda tüm zamanların en iyi satışı

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre; mayıs ayı otomobil ve hafif ticari araç satışları yüzde 70.9 artarak 111 bin 356 adet oldu.

Otomotiv piyasası son yılların en parlak dönemini yaşıyor. Satışlar rekordan rekora koşuyor. Üstelik bu rekorlar artan fiyatlara, kredi imkanlarındaki sınırlamalara ve araç bulunurluğundaki kısıtlı imkanların olduğu bir dönemde gerçekleşiyor. ‘Fiyatlar daha da artacak’ endişesi ile otomobilin yatırım aracı olarak görülmesi de satışları artıran diğer bir faktör.

Haberin Devamı

5 AYDA 445 BİN ADET

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre; mayıs ayı otomobil ve hafif ticari araç satışları yüzde 70.9 artarak 111 bin 356 adet oldu. Ocak-mayıs döneminde yani ilk 5 ayda ise pazar yüzde 60.5 oranında artarak 445 bin 6 adet olarak gerçekleşti. Böylece hem mayıs ayında hem de ilk 5 ayda tüm zamanların en iyi satış performansı gösterildi.

ELEKTRİKLİ ATAĞA KALKTI

İlk 5 ayda en çok satış yapan otomobil markaları sırasıyla Fiat, Renault, Volkswagen, Peugeot ve Opel oldu. Mayısta Egea Sedan, Megane Sedan, Egea Cross en çok satan modeller oldu. Öte yandan ilk 5 ayda elektrikli otomobil satışları yüzde 326 artışla 7 bin 526 adet oldu. Payı ise yüzde 2.21 olarak gerçekleşti. Renault en çok elektrikli otomobil satan marka olurken, BMW ikinci oldu. Yerli otomobil Togg listeye 8’inci sıradan girdi.

Haberin Devamı