Ekonomi Oyun bağımlılığından atınızla kurtulun

Oyun bağımlılığından atınızla kurtulun

Paylaş
Oyun bağımlılığından atınızla kurtulun

Sosyal medya ve dijital oyun bağımlılığı yüzünden hareketsiz kalan çocukların yaşamlarına değer katmak için at biniciliği seferberliği başlatıldı. / Murat Gülderen-Posta

Boyları 1.48 cm sınırında olan Pony atlarından oluşturulan ligler, Türkiye’nin tüm bölgelerine yayılacak. 7 ile 16 yaş aralıklarında tüm çocuklar faydalanabilsin diye kiralama ücretleri çok düşük tutulacak. İsteyen aileler ortalama fiyatı 100 bin TL olan atlara da sahip olabilecek.

Haberin Devamı

ÖZGÜVEN AŞILANIYOR

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Engin Tuncer, Maslak’taki İstanbul Atlı Spor Kulubü’nde gerçekleşen Pony Ligi yarışmalarında açıklamalarda bulundu. Biniciliğin çocukların kişisel gelişimi açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Tuncer, “Bindikleri at 350-400, kendileri 30-40 kilogram ağırlığında. Küçücük bünyeleriyle atın stresi, yaklaşımı, istekleriyle baş etmeyi öğreniyorlar. Ona hükmediyorlar. Sorumluluk alıyorlar. Bu da kendilerine ciddi bir özgüven getiriyor” dedi.

BALKAN TURNUVASI

Engin Tuncer, Türkiye’de Pony ligi yaygınlaşırken Balkan bölgesi olarak Yunanistan’da da hazırlıkların yapıldığını ifade ederek, “Sonrasında da Avrupa’da olması bekleniyor. Uluslararası yarışmalar için Kemerburgaz da güzel imkanlar sunuyor. Bu tür organizasyonları biz de rahatlıkla yapabiliriz. Antrenörlerimiz de spor akademisi müfredatları dahil çok sıkı teknik eğitimlerden geçerek belge alıyorlar” diye konuştu. 

Haberin Devamı

CAN DOSTU ONU HEP BEKLİYOR

Kendi oğlunun da at binmeye başladığını söyleyen Tuncer, şöyle konuştu:

“Böyle bir proje olmasaydı tüm boş zamanlar bilgisayar başında oyun oynayarak geçecekti. Şimdi orada stresini atıyor, atının yanına gitmek zorunda hissediyor. Çünkü atının da çalışması lazım. Atı onun ortağı, can dostu. Her şeyi birlikte yapıyorlar. Sonrasında ise çocuk rahatlamış kafayla evine gelip dersine başlıyor. Yani öz disiplin oluşuyor.”

BÖLGELERE YAYILACAK

Önümüzdeki yıl bölgesel liglerin de başlamasını planladıklarını kaydeden Tuncer, şöyle devam etti:

“İstanbul’da 80 kişi olur, Ankara’da 35 kişi olur, Adana’da 25 kişi olur, Gaziantep’te 5 kişi olur. Bunları belirli bir lige getireceğiz. Şu an 350-400 civarında lisanslı Pony’cimiz var. Bunların 150’si Pony at sahibi. İlgi bu şekilde devam ederse lisanslı sporcu sayısı iki katına çıkar. Üzerine düşersek tüm atlı tesisleri kısa sürede çok iyi duruma getirebiliriz.”