Ekonomi Özelde promosyon adımı

Özelde promosyon adımı

Paylaş
Özelde promosyon adımı

Milyonlarca emekli ve kamu çalışanının maaş promosyonu almasının ardından gözler özel sektöre çevrildi. Zincir Mağazalar Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe özel sektörde çalışanlara promosyon için yeşil ışık yaktı.

Bankalar tarafından kamu çalışanlarına verilen ve 40 bin liraları aşan promosyon ödemelerinden, özel sektörde çalışan yaklaşık 6 milyon kişi de faydalanmayı bekliyor. Türkiye’de 55 bin satış noktasında, 360 bin kişilik istihdamı ve 500 milyar TL’lik ciroyu temsil eden Zincir Mağazalar Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe de özel sektörde çalışanlara promosyon için yeşil ışık yaktı. Tınastepe, “Bankaların verdiği promosyonu çalışanlarla paylaşan üye şirketlerimiz var. Önümüzdeki dönemde bunu uygulamayı düşünenler de var. Bu durum özel sektörde yaygınlaşmaya başladı, olumlu karşılıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ADET DEĞİL FİYAT BAZLI

Perakende sektöründe son durumu değerlendiren Tınastepe, şunları söyledi: “2022 perakende açısından kötü geçmedi. Satışlar oldukça iyi ama ciro artışı satış adedine değil, fiyata bağlı oldu. Satış adetlerinde halen pandemi öncesini yakalayamadık. Bu durum bizi verimlilik çözümleri aramaya götürüyor. Dolayısıyla mağazalaşma hızı düşüyor. Alım gücünün düşmesine rağmen satışlarda gördüğümüz hareketliliği, fiyatlarda artış beklentisinin çok yüksek olmasına bağlıyoruz. Tüketici alımlarını öne çekerek artıştan etkilenmemeye çalışıyor. Bu da diğer taraftan beklenti enflasyonunu tetikliyor.”

TAKSİT SINIRI KALKSIN

Perakende sektörünün istihdama olan katkısının altını çizen ve pandemi döneminde 60 bin yeni istihdam yaratıldığını vurgulayan Tınastepe, “Bu, ülkemiz için çok önemli bir rakam. Özellikle genç ve kadın istihdamında sektörün potansiyeli ve kariyer fırsatlarının önü çok açık” dedi. Sektörün sorunlarından bahseden Tınastepe, “Altın, cep telefonu gibi ürünlerde kredi kartına taksit yasağı esnetildi ancak kozmetik halen devam ediyor. Artık lüks tüketimden çıkıp günlük kullanıma hatta zaruri ihtiyaca giren bir kategoride, cari açığa da olumsuz bir etkisi yokken bu yasağın sürdürülmesini anlayamıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı