Ekonomi Petrol fiyatları arttı, akaryakıta zam göründü! İşte il il yeni tarife

Petrol fiyatları arttı, akaryakıta zam göründü! İşte il il yeni tarife

Paylaş
Petrol fiyatları arttı, akaryakıta zam göründü! İşte il il yeni tarife

Petrolün varil fiyatının 100 dolar seviyesine yükselmesi akaryakıt fiyatlarını direkt etkiledi. 25 lira seviyelerindeki motorine yeni bir zam geliyor. Geçtiğimiz hafta 77 kuruş ve 1 lira 7 kuruşluk zam yapılan motorinin litre fiyatı bu gece yarısından itibaren 95 kuruş daha artacak. İşte zammın ardın il il yeni akaryakıt fiyatları...A

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor. Petrolün varil fiyatının 100 dolar seviyesine yükselmesiyle motorine zam göründü.

Haberin Devamı

1 LİRA 7 KURUŞ ZAM

Akaryakıt sektörü kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Perşembe gününden geçerli olmak üzere motorin grubunda 95 kuruş fiyat artışı bekleniyor.

İŞTE YENİ MOTORİN FİYATLARI

Gelecek zamla birlikte motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 25 lira 3 kuruştan 25 lira 98 kuruşa, Ankara ve İzmir'de ise 25 lira 14 kuruştan 26 lira 9 kuruşa yükselecek.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Haberin Devamı